Oppskrifter / Potet- og purresuppe med bacon
Potet- og purresuppe med bacon
Har du poteter og purre så har du middag. Utvalget i kjøleskapet kan bli magert i tider hvor vi alle skal forsøke å begrense våre turer til matbutikken. Derfor forsøker jeg å bidra med enkle oppskrifter på sunn mat, og med få ingredienser de aller fleste enkelt kan skaffe. Så, hva med en potet-og purresuppe til lunsj eller middag i dag?
Har du poteter og purre så har du middag. Utvalget i kjøleskapet kan bli magert i tider hvor vi alle skal forsøke å begrense våre turer til matbutikken. Derfor forsøker jeg å bidra med enkle oppskrifter på sunn mat, og med få ingredienser de aller fleste enkelt kan skaffe. Så, hva med en potet-og purresuppe til lunsj eller middag i dag?
Ingredienser
250 g mandelpoteter
2 fedd hvitløk
1 purreløk, spar litt til garnityr
Stekefett: 3 ss Smøremyk/ extra virgin olivenolje/kokosfett til steking
8 dl grønnsaksbuljong (8dl vann + 1,5 ss øko grønnsaksbuljongpulver)
1 dl Yokos naturel/øko rømme
Havsalt og sort kvernet pepper etter smak
0.5 sitron, saften av (evt. 2 ss sitronsaft)
Garnityr: stekte skiver av sopp, sprøstekt bacon/skinke (uten nitritt), ristede gresskarkjerner eller pinjekjerner, krutonger av tørt brød (stekt i olivenolje med litt hvitløk og timian), rester av kjøtt eller fisk eller litt finsnittet purreløk.
Slik gjør du
1.
Vask potetene og skjær dem i tynne skiver.
2.
Finhakk hvitløken og skjær purren i skiver og surr dette i en gryte på middels varme i 5 minutter.
3.
Tilsett 8 dl vann og 1,5 ss øko grønnsaksbuljongpulver. La suppen småkoke i 15-20 minutter til grønnsakene har mørnet og smakene fått utvikle seg.
4.
Kjør så suppa jevn med en stavmikser eller i en blender/foodprosessor og smak til med sitronsaft, havsalt, pepper og Yokos/rømme.
5.
Dander så tallerkener med potet-og purresuppe toppet med brødkrutonger og finsnittet purre eller annet garnityr som måtte falle i smak.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse oppskriftene: