Oppskrifter / Raw sjokolade tahini kake
Raw sjokolade tahini kake
Har du lyst på en kake du bare kan røre sammen, sette i kjøleskapet å ha klar når gjestene kommer? En oppskrift som også kan bli sjokolade tahini barer om du vil? Også helt i tråd med Omstat30! Prøv denne!
Har du lyst på en kake du bare kan røre sammen, sette i kjøleskapet å ha klar når gjestene kommer? En oppskrift som også kan bli sjokolade tahini barer om du vil? Også helt i tråd med Omstat30! Prøv denne!
Ingredienser
150 g øko havregryn (cøliaki: glutenfri havregryn)
100 g øko havregryn, kjøres til havremel i blender (cøliaki: glutenfri havregryn)
0.5 ts kardemomme
0.25 ts salt
120 ml kaldpresset kokosfett (jeg brukte Cocosa)
1 ss øko lønnesirup
140 g mørk sjokolade søtet med kokosblomstsukker (jeg brukte Berit 72% med quinoa, mandler og havsalt)
100 g tahini (paste av sesamfrø)
2 ss lønnesirup
Slik gjør du
1.
Kjør 100g havregryn til havremel. Bland tørre ingredienser som havregryn, havremel, salt og kardemomme i en bolle. Smelt kokosfett på middels varme, og rør inn kokosfett og lønnesirup i det tørre.
2.
Trykk 2/3 av blandingen ned i en liten, rund eller firkantet form dekket med bakepapir. Sett formen i fryseboksen i 15 minutter, mens du lager sjokoladefyllet.
3.
Sjokoladefyll: smelt sjokoladen i vannbad. Rør inn tahini og lønnesirup.
4.
Hell blandingen i forma over den kjølige havrebunnen. Strø den siste 1/3 av havreblandingen på toppen. Sett kjølig i 30-60 minutter til havrebarene har stivnet.
5.
Server kaken hel eller skjær den opp i biter eller barer om du vil. Perfekt til kaffekosen, i lunsjboksen og på tur!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
- Har du ikke tahini? Lag din egen med denne oppskriften i blender.
- Prøv også sjokolademoussekake med bringebær her
- Som medlem av klubb Nordstrand får du tilgang til eksklusive oppskrifter hver uke! Bli med i klubben her