Raw sjokolade tahini kake

Har du lyst på en kake du bare kan røre sammen, sette i kjøleskapet å ha klar når gjestene kommer? En oppskrift som også kan bli sjokolade tahini barer om du vil? Også helt i tråd med Omstat30! Prøv denne!

raw sjokolade tahini kake

Har du lyst på en kake du bare kan røre sammen, sette i kjøleskapet å ha klar når gjestene kommer? En oppskrift som også kan bli sjokolade tahini barer om du vil? Også helt i tråd med Omstat30! Prøv denne!

Ingredienser

150 g øko havregryn (cøliaki: glutenfri havregryn)

100 g øko havregryn, kjøres til havremel i blender (cøliaki: glutenfri havregryn)

0.5 ts kardemomme

0.25 ts salt

120 ml kaldpresset kokosfett (jeg brukte Cocosa)

1 ss øko lønnesirup

140 g mørk sjokolade søtet med kokosblomstsukker (jeg brukte Berit 72% med quinoa, mandler og havsalt)

100 g tahini (paste av sesamfrø)

2 ss lønnesirup

Slik gjør du

1.

Kjør 100g havregryn til havremel. Bland tørre ingredienser som havregryn, havremel, salt og kardemomme i en bolle. Smelt kokosfett på middels varme, og rør inn kokosfett og lønnesirup i det tørre.

2.

Trykk 2/3 av blandingen ned i en liten, rund eller firkantet form dekket med bakepapir. Sett formen i fryseboksen i 15 minutter, mens du lager sjokoladefyllet.

3.

Sjokoladefyll: smelt sjokoladen i vannbad. Rør inn tahini og lønnesirup.

4.

Hell blandingen i forma over den kjølige havrebunnen. Strø den siste 1/3 av havreblandingen på toppen. Sett kjølig i 30-60 minutter til havrebarene har stivnet.

5.

Server kaken hel eller skjær den opp i biter eller barer om du vil. Perfekt til kaffekosen, i lunsjboksen og på tur!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Har du ikke tahini? Lag din egen med denne oppskriften i blender.
  • Prøv også sjokolademoussekake med bringebær her
  • Som medlem av klubb Nordstrand får du tilgang til eksklusive oppskrifter hver uke! Bli med i klubben her

Andre oppskrifter