Featured Image

Sjokolademoussekake med bringebær

Reklame/ Dette må være den beste kaken du kan nyte på årets 17.mai. Den har en saftig rå kakebunn og er toppet med en nydelig sjokolademousse som smelter på tungen. Kaken smaker himmelsk og er bra for deg. Lag den i stand dagen før, senk skuldrene og nyt feiringen!

Med kokoskrem er kaken både omstart30-vennlig, uten kumelk og fri for gluten

Kakebunn:

  • 2 dl cashewnøtter (bløtlagt, eller 180g nøttesmør)
  • 0,5-1 dl kokosmasse
  • 5 ss kakao
  • ½ ts Himalayasalt
  • ½ ts vaniljepulver
  • 15 dadler (bløtlagt i 15 min i kokende vann)

Du trenger en kraftig blender (selv bruker jeg Powerfuel fra Wilfa) Kjør dadler og nøttesmør til en jevn deig først. Spe med litt kokende vann om nødvendig. Ha i resten av ingrediensene og kjør dem sammen til en jevn deig om du har kraftig nok blender, eller hell massen over i en bolle og kjør resten av ingrediensene sammen med nøtte-og daddelmassen med eltekrokene på en håndmikser. Du kan også kna sammen massen for hånd. Det er viktig med bløtlagte nøtter og dadler for at ingrediensene skal kunne blendes godt og ikke bli for tørre.

Kle en liten rund kakeform (18 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og trykk deigen utover til en jevn kakebunn. Lag sjokolademoussen.

Sjokolademousse : 

  • 160 g mørk sjokolade
  • 2,5 dl kremfløte (2,5 dl kokoskrem)
  • 3 eggeplommer

Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Bollen eller skåla må være større enn kasserollen så det ikke kommer vanndamp opp i sjokoladen. Ta skåla av varmen, og la stå litt så temperaturen på sjokoladen er <60gC, så eggeplommene ikke danner eggerøre. Rør så i eggeplommene, én om gangen. Bruk en slikkepott og ikke en visp, slik jeg gjorde. Så slipper du at vispen fyller seg med tyknet sjokoladekrem.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Jeg elsker min Smooth Mix håndmikser fra Wilfa Vend så litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Gjør du det omvendt vil den varme sjokolademassen få kremen til å smelte. Rør godt til til alle kremklumper forsvinner.

Fordel moussen over kakebunnen og la kaken stå i kjøleskapet i 1-2 timer før pynting og servering. Kaken kan fint lages 1-2 dager før den skal serveres, om du lagrer den i kjøleskapet.

Dekor: tips til dekor kan være friske bringebær, bjørnebær, blåbær, kokosflak, biter eller flak av mørk sjokolade og friske mynteblader

Sikt gjerne litt kakao over sjokolademoussen før du dekorerer kaken.