Oppskrifter / Raw sjokoladekake med granateple – uten melk og gluten
Raw sjokoladekake med granateple – uten melk og gluten
Denne kaken lager du kvelden før den skal serveres, så smakene av kakao og vanilje får sette seg i kakens nydelige sjokoladekrem. Med granateplefrø som kakepynt, balanseres sødmen med frisk syrlighet og du får en kake som imponerer i både utseende, næringsverdi og smak. Denne kaken er dessuten fri for melk og gluten.
Denne kaken lager du kvelden før den skal serveres, så smakene av kakao og vanilje får sette seg i kakens nydelige sjokoladekrem. Med granateplefrø som kakepynt, balanseres sødmen med frisk syrlighet og du får en kake som imponerer i både utseende, næringsverdi og smak. Denne kaken er dessuten fri for melk og gluten.
Ingredienser
Bunn
5 dl nøtter (jeg blandet mandler/cashewnøtter/valnøtter) (omstart30: bløtlagt)
20 myke dadler uten stein (jeg brukte 1 pose øko dadler a 150g)
0.5 dl revet kokos/kokosmasse
1 klype havsalt
1 ts kanel
Sjokoladekrem
3 modne avokado
1 ts vaniljepulver
1 dl kokosmelk, fullfet
6 ss Cocosasirup/lønnesirup
80 g kakao
Slik gjør du
Bunn
1.
Legg nøtter i bløt minimum 1 time. Du tar de nøttene du har. Slå ut vannet.
2.
Ha nøttene i en foodprosessor sammen med øvrige ingredienser til kakebunnen, og kjør dette sammen til en jevn masse.
3.
Kle en rund kakeform (24cm i diameter) med bakepapir og trykk deigen utover i formen til en jevn bunn.
Sjokoladekrem
1.
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en fløyelsmyk krem. Ha kremen utover kakebunnen.
2.
Sett kaken i kaldt over natten (serveres kaken med det samme, vil kremen smake avokado).
3.
Pynt: frøene av ½ granateple
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Vil du bryte ned antinæringsstoffer (fytinsyre) og frigjøre mer næring fra nøttene, så legger du nøttene i bløt natten over.
Prøv også disse oppskriftene: