RAW terte med spinat

Alle råvarene er helt RAW, full av enzymer og plantestoffer som styrker bakterie-Mons, altså de gode tarmbakteriene.

Alle råvarene er helt RAW, full av enzymer og plantestoffer som styrker bakterie-Mons, altså de gode tarmbakteriene.

Ingredienser

Bunn

0.5 dl mandler

0.5 dl linfrø, kvernede

0.5 ts havsalt

1 ts næringsgjær (alt. en bit hard upasteurisert ost)

1 ss ekstra virgin olivenolje

Fyll

0.5 moden avokado

0.5 stor håndfull babyspinat

6 store basilikumblader

0.5 ss ekstra virgin olivenolje

1 ss pinjekjerner

0.5 fedd hvitløk

0.5 ts sitronsaft

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

0.125 rødløk, grovhakket til pynt

Slik gjør du

Bunn

1.

Ha mandler og linfrø i en foodprosessor og kjør til mandelmel.

2.

Tilsett salt og næringsgjær/ost og kjør så det tørre er godt blandet.

3.

Tilsett olivenolje og kjør til en tørr, litt smuldrete deig. Juster eventuelt med litt vann så du kan trykke deigen ut i en kakeform.

4.

Kakeformen jeg bruker til denne porsjonen er 20cm i diameter.

Fyll

1.

Ha alle ingrediensene til fyllet i foodprosessorbollen eller bruk bolle og stavmikser.

2.

Kjør ingrediensene sammen til en jevn masse. Bruk slikkepott og ta fyllet ned fra kantene flere ganger undervegs.

3.

Ha så fyllet på paibunnen og pynt med hakket rødløk.

Smaken av denne raw terten formelig eksploderer i munnen. At noe så enkelt kan bli så godt er helt utrolig. Jeg fryder meg i særdeleshet over tanken på at råvarene er helt RAW, full av enzymer og plantestoffer som styrker bakterie-Mons (de gode tarmbakteriene).  Server terten med et glass sprudlende frisk kombucha, litt spekemat salat og en nydelig upasteurisert norsk chevre. Ren nytelse for både ganen, tarmen, kroppen og toppen! 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter