Spekematsalat

med potetskiver og vårløk

med potetskiver og vårløk

Ingredienser

Spekematsalat

70 g blandet salat

6 stk små kokte poteter i skiver (300g)

50 g soltørket tomat, finhakket

2 stk vårløk, finhakket

70 g spekemat, grovhakket

25 g pinjekjerner

Vinaigrette

4 ss ekstra virgine olivenolje

1 ss eplecidereddik

1 ts grov sennep

havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Spekematsalat

1.

Vask og slyng salaten. Legg den utover et stort fat.

2.

Skjær kalde, kokte poteter opp i skiver og legg demm oppå salaten. Hakk den soltørkede tomaten og strø den over.

3.

Hakk skinken og dander den på midten.

4.

Rist pinjekjernene og strø dem over.

5.

Dekk gjerne salaten og sett den kaldt så smakene får sette seg litt. Serveres med grovbrød eller knekkebrød og smør.

Vinaigrette

1.

Bland vinaigretten og fordel den utover salaten.

Spekemat gir god saltsmak i varmen, og kan gjerne serveres som en smaksrik salat slik at mengden skinke per person begrenses til det fornuftige.

Spekematsalat er nydelig til både frokost, lunsj og som kveldsmat. Dette er garantert en salat både liten og stor kan like.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter