Oppskrifter / Salat med spekeskinke og mozzarella
Salat med spekeskinke og mozzarella
Enkel, rask og veldig god på smak.
Enkel, rask og veldig god på smak.
Ingredienser
Salat med spekeskinke og mozzarella
17.5 g rukkolasalat
12.5 g spinat
31.25 g mozzarella, finhakket
25 g spekeskinke, skiver i rull
12.5 g soltørket tomat, grovhakket
12.5 g valnøtter, tørristet i panne
Dressing
1 ss ekstra virgin olivenolje
0.25 ss balsamicoeddik
sort pepper
Slik gjør du
Salat med spekeskinke og mozzarella
1.
Dander alle ingredienser lagvis på en tallerken – og la deg gjerne inspirere av bildet.
Dressing
1.
Rør sammen ingrediensene.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Sett sammen en dressing med 4 deler olje + 1 del syre (eks. eddik/sitron) + evt. salt/pepper (her er skinken og tomaten salt, så jeg kuttet salt i dressingen).
Lag deg en frokostsalat som variasjon til pålegg og brød, så kan brødet få spille andrefiolin samtidig som salaten sikrer deg mer grønt. Du kan gjerne bruke rester av det du har i kjøleskapet. Tommelfingerregel til salater: grønne blader + grønnsakr/frukt/bær + protein + fett. Fettet i dressingen kan øke opptaket av plantestoffer med flere hundre prosent – og så topper dressingen smaken.
Nyt også disse smaksrike salatene: