Saftig brownies uten melk og gluten

Verdens beste brownies er både gluten-og melkefrie, Omstart30-vennlige og lette å lage. Du lager istand en porsjon og oppbevarer dem fint i kjøleskap i 3-4 dager. De er supergode og saftige om de serveres kalde. Mine brownies med tahini er glutenfrie og blir plantebaserte om du bytter egg med banan. Vil du ha dem uten korn, så velger du kokosmel. Her skal nemlig alle få kose seg!

Verdens beste brownies er både gluten-og melkefrie, Omstart30-vennlige og lette å lage. Du lager istand en porsjon og oppbevarer dem fint i kjøleskap i 3-4 dager. De er supergode og saftige om de serveres kalde. Mine brownies med tahini er glutenfrie og blir plantebaserte om du bytter egg med banan. Vil du ha dem uten korn, så velger du kokosmel. Her skal nemlig alle få kose seg!

Ingredienser

2 dl tahini

1 dl kokosblomstsukker

0.5 dl lønnesirup

1 ts vaniljeekstrakt (eller frø av 1 vaniljestang)

2 egg (byttes til 1-2 modne øko bananer hvis plantebasert)

5 ss kakaopulver

1 ss glutenfritt mel eks kokosmel eller lys glutenfri melblanding

2 ts bakepulver

0.25 ts havsalt

80 g grovhakket mørk sjokolade (jeg brukte 80% byBerit)

Topping: 2 ss hakket mørk sjokolade (20g) smeltet med 1 ts kokosfett

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 200 gC.

2.

Smør en ildfast form eller en passende kakeform med Smøremyk eller kokosfett. Jeg brukte en firkantet ildfast form på 24×15 cm.

3.

Rør sammen tahini, kokosblomstsukker, lønnesirup, vaniljeekstrakt/vaniljefrø og egg (most banan). Vend inn kakaopulver, mel, havsalt og bakepulver. Hakk sjokoladen og vend den inn til slutt.

4.

Fordel røren jevnt utover i kakeformen. Stek midt i ovnen i 15-20minutter, den skal være litt bløt i midten. Litt slik du er vant til når du bestiller deg sjokoladefondant.

5.

La kaken avkjøles.

6.

Lag så sjokoladesaus til pynt: smelt litt mørk sjokolade og kokosfett i en liten kjele. Sausen fordeles i en tynn stråle i striper over godt avkjølt kake.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter