Spicy saganaki med reker

Verdens beste forrett lager du på 1-2-3

Verdens beste forrett lager du på 1-2-3

Ingredienser

Spicy saganaki med reker

2 ss olivenolje

4 stk sjarlottløk, finhakket (180g)

2 stk hvitløksfedd, finhakket

1 stk rød chili med frø

1 stk eske øko hermetiske tomater, hakkede (390g)

2 ss øko tomatpure

1 dl eplejuice/hvitvin

1 dl sterk grønnsaksbuljong/redusert kyllingkraft

1 ss hakket persille

1 ss hakket dill

1 ss oregano

havsalt, pepper og cayennepepper etter smak

1 stk pakke fetaost (200g), av sau/geit

300 g reker/ferdigstekte scampi

Slik gjør du

Spicy saganaki med reker

1.

Varm olivenolje i en stekepanne på middels temperatur. Surr løk, chili og hvitløk under omrøring til løken er blank. Tilsett tomatpureen og la den surre 1 minutt sammen med løken, før du heller eplejuice/hvitvin, buljong/kraft, persille, dill og oregano. Smak til med havsalt, sort kvernet pepper og cayennepepper etter smak. Sett på lokk og la saganakien surre på moderat temperatur under omrøring i 5 minutter så smakene setter seg.

2.

Trekk stekepannen av varmen, tilsett fetaosten som du smuldrer med fingrene i passe biter og sett på lokk på pannen.

3.

Rens reker eller bærekraftige scampi som du surrer i en panne i litt olivenolje slik at de blir varme. Ha rekene og litt hakket persille og dill over saganakien og server med litt ristet grovbrød eller knekkebrød. Nyt smakene og hverandre.

På reise til Korfu i sommer fikk jeg servert en aldeles nydelig forrett som het ”hot shrimp saganaki”. Den bestod ganske enkelt bare av en spicy tomatsaus, biter av fetaost og pannestekte reker. Ekte fetaost er laget på sau eller geitemelk slik at retten også kan nytes om du har kumelkallergi/intoleranse.

Overrask grillgjestene med en saganaki som forrett eller server den til lunsj sammen med en frisk grønn salat.

OBS! Jeg synes det er svært viktig at rekene/scampiene er bærekraftig produsert.
 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Glad i skalldyr? Da bør du prøve disse oppskriftene også:

Andre oppskrifter