Oppskrifter / Tomatisert torskegryte
Tomatisert torskegryte
Smart hjernemat for studenten. Fra tv-serien “Bra godt” på TV s med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på en nydelig fiskerett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt. Ingrediensene til tomatisert torskegryte er dessuten svært budsjettvennlig for studenten.
Smart hjernemat for studenten. Fra tv-serien “Bra godt” på TV s med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på en nydelig fiskerett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt. Ingrediensene til tomatisert torskegryte er dessuten svært budsjettvennlig for studenten.
Ingredienser
Tomatisert torskegryte
0.5 fedd hvitløk, finhakket
0.25 stk løk
ekstra virgin olivenolje til steking
0.25 eske kikerter/linser
0.25 boks øko hermetiske tomater
140 g torsk
sitronpepper
havsalt
Slik gjør du
Tomatisert torskegryte
1.
Beregn ca. 200-250 gram mager fisk og ca. 150-180 gram fet fisk per person
2.
Finhakk løk og hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og kikerter/linser og kok under lokk i 4-5 minutter.
3.
Vend torsken i en blanding av litt olivenolje, persille/koriander, sitronpepper og salt.
4.
Legg torskestykkene på toppen av tomatblandingen og la trekke under lokk i 5 minutter.
5.
Sunn og mettende hjernemat på 10 min.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Kutt kikerter/linser og server torskegryten med fullkornsris, byggryn eller 2-3 mandelpoteter med skall som variasjon.
Prøv også