Tomatisert torskegryte

Smart hjernemat for studenten. Fra tv-serien “Bra godt” på TV s med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på en nydelig fiskerett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt. Ingrediensene til tomatisert torskegryte er dessuten svært budsjettvennlig for studenten.

Smart hjernemat for studenten. Fra tv-serien “Bra godt” på TV s med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på en nydelig fiskerett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt. Ingrediensene til tomatisert torskegryte er dessuten svært budsjettvennlig for studenten.

Ingredienser

Tomatisert torskegryte

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.25 stk løk

ekstra virgin olivenolje til steking

0.25 eske kikerter/linser

0.25 boks øko hermetiske tomater

140 g torsk

sitronpepper

havsalt

Slik gjør du

Tomatisert torskegryte

1.

Beregn ca. 200-250 gram mager fisk og ca. 150-180 gram fet fisk per person

2.

Finhakk løk og hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og kikerter/linser og kok under lokk i 4-5 minutter.

3.

Vend torsken i en blanding av litt olivenolje, persille/koriander, sitronpepper og salt.

4.

Legg torskestykkene på toppen av tomatblandingen og la trekke under lokk i 5 minutter.

5.

Sunn og mettende hjernemat på 10 min.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Kutt kikerter/linser og server torskegryten med fullkornsris, byggryn eller 2-3 mandelpoteter med skall som variasjon.

Prøv også

 

Andre oppskrifter