Oppskrifter / Tropisk Aroma by Berit
Tropisk Aroma by Berit
Da jeg var liten elsket jeg sjokoladekake, og Tropisk Aroma var min favoritt. Jeg kan huske at kakene den gang var veldig store, sik at vi spiste kakerester i flere dager etter et kaffeselskap. Saftig og himmelsk god kake.
Da jeg var liten elsket jeg sjokoladekake, og Tropisk Aroma var min favoritt. Jeg kan huske at kakene den gang var veldig store, sik at vi spiste kakerester i flere dager etter et kaffeselskap. Saftig og himmelsk god kake.
Ingredienser
Tropisk Aroma by Berit
Kakerøre
100 g Smøremyk
100 g kokosblomstsukker/rårsukker
1 stk øko egg
100 g øko spelt, finmalt
1 ts bakepulver
0.75 dl øko H-melk/Mylk
1 klype havsalt
1 ts kanel
Sjokoladekrem
100 g Smøremyk Rapskokos
75 g tykk honning (eks. Kjartans bringebærhonning)
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ss sterk kaffe (eks. espresso)
1 klype havsalt
Slik gjør du
Kakerøre
1.
Forvarm ovnen til 150gC.
2.
Pisk sammen Smøremyk Rapskokos og kokosblomstsukker.
3.
Tilsett egget og pisk videre.
4.
Bland mel og bakepulver og tilsett dette og melka vekselsvis i røra.
5.
Pisk så inn kanel og salt.
6.
Kle en liten kakeform (ca.20cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jeg brukte hjerteform. Ha røra i formen og stek kaken midt i ovnen på 150gC i ca.50 minutter, til kaken er gjennomstekt (test med en kakepinne).
7.
Avkjøles i formen, mens du lager sjokoladekremen.
Sjokoladekrem
1.
Ha ingrediensene til kremen i en bolle og pisk til luftig krem.
2.
Ha kremen over i en kakesprøyte og pynt kaken eller smør kremen utover med kniv.
3.
Du kan også dele kaken i to å smøre litt krem inni om du vil, men da må du spare nok til toppen.
4.
Kaken blir aller best om den serveres kjølig etter noen timer eller overnatting i kjølelskapet.
Kaken ble bakt på raffinert hvitt sukker og siktet moderne hvetemel. Jeg vil vi skal kose oss minst like mye med gode smaker, men elsker det faktum at jeg med enkle byttetriks kan snike inn gode byggeklosser selv i en kake. Og så halverer jeg oppskriften, så i kaken blir akkurat passe – til kaffeselskapet. Det holder med ett stykke per person – husk det er det første stykket som uansett smaker aller best.
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Skrevet av: Berit Nordstrand