Vegetarlasagne  

I denne vegetarlasagnen lager vi først en vegetar-bolognese og så bytter ut pastaplatene med tynne skiver av squash. Da får vi en vegetarlasagne full av næring som i tillegg er glutenfri og laktosefri.

I denne vegetarlasagnen lager vi først en vegetar-bolognese og så bytter ut pastaplatene med tynne skiver av squash. Da får vi en vegetarlasagne full av næring som i tillegg er glutenfri og laktosefri.

Ingredienser

Vegetarlasagne

0.5 stk gulrøtter, finhakket

0.5 stk løk, finhakket

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.25 liten bit sellerirot, finhakket

0.5 ss olivenolje

0.5 ss finhakket timian

0.5 bokser hakkede tomater (evt 1 flaske tomatpassata)

Salt og pepper

0.5 stk squash

0.5 ss glutenfri havregryn

Slik gjør du

Vegetarlasagne

1.

Fres gulrøtter, løk, hvitløk og sellerirot i olivenoljen i 2-3 minutter til løken blir myk og får litt farge.

2.

Ha i timian og hakkede tomater. La koke til ønsket smak og konsistens. Ca 10 minutter.

3.

Smak til med salt og pepper.

4.

Skjær squashene i tynne skiver på langs med en skarp kniv eller en mandolin (redskap til å skjære tynne skiver).

5.

Legg «vegetarbolognese» og skiver av squash lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med saus.

6.

Strø over havregryn og evt revet ost. Vil du ha retten vegansk, så kan du ha på vegan-ost.

7.

Stek vegetarlasagnen i ovnen på 175 grader i 25 minutter til squashen er myk. Sett på grillelement på slutten av steketiden. Server gjerne lasagnen med en frodig grønn salat til.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Hvis det er ok med laktose, så kan du gjerne ha litt revet ost på toppen av lasagnen før den stekes i ovnen. Litt glutenfri havregryn på toppen før steking gir en fin og sprø konsistens som hever retten noen ekstra hakk.

Oppskriften er hentet fra episode 1 fra tv-serien “Bra Godt 2” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad.

Prøv også

Andre oppskrifter