Enkel vinaigrette med eplecidereddik

Oppskrift i samarbeid med Helios | Har du lest bak på ingredienslisten på dressingen du kjøper på butikken, bare for å finne ut at den i stor grad består av hvitt sukker, brunt sukker, stabilisator og konserveringsmidler? Lag en vinaigrette hjemme i stedet, det tar ca 3 minutter, og den er både bedre og mer næringsrik!

Oppskrift i samarbeid med Helios | Har du lest bak på ingredienslisten på dressingen du kjøper på butikken, bare for å finne ut at den i stor grad består av hvitt sukker, brunt sukker, stabilisator og konserveringsmidler? Lag en vinaigrette hjemme i stedet, det tar ca 3 minutter, og den er både bedre og mer næringsrik!

Du trenger:

0.75 dl Helios Extra Virgin Olivenolje

3 ss Helios Eplecidereddik

1 ss Helios Lønnesirup

1 ts Dijonsennep (eller annen sennep)

0.5 ts Helios Himalayasalt

Helios pepper, etter smak

0.5 ts Helios Oregano

0.5 ts Helios Ramsløk

Slik gjør du

1.

Bruk økologisk eplecidereddik når du lager denne vinaigretten, så får du i deg masse gode melkesyrebakterier (og noe fermentert) samtidig som du spiser!

2.

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, og smak evt til med pepper.

3.

La gjerne dressingen stå i kjøleskapet en times tid slik at smakene trekkes enda mer frem. Den kan også nytes med en gang.

4.

Hell dressingen over din favorittsalat!

Tips

Visste du at 

Eplecider-eddik fremstilles gjennom å la ren pressesaft av hele epler gjennomgå en naturlig fermenteringsprosess slik at det dannes fantastiske melkesyrebakterier som tarmen vår elsker! Prøv den i dressinger, marinader og sauser, eller ha litt i vannglasset. 

Hvilken salat skal du toppe med denne fantastiske vinaigretten?

Salat på glass

Grønnkål quinoa-salat

Gresk quinoasalat med grønnkålchips

Salat med blomkål, avokado og laks

Andre oppskrifter