Oppskrifter / Salat med blomkål, avokado og laks
Salat med blomkål, avokado og laks
Salat med blomkål, avokado og laks er en aldeles nydelig, mettende og næringsrik salat. Jeg lager den som enkel middagssalat, lunsjsalat eller også som turmat i en kjøleboks. Kok quiinoa og ovnsbak søtpotetskiver før du legger deg på kvelden, så har du ingrediensene klare til nydelig lunsjsalat neste dag.
Salat med blomkål, avokado og laks er en aldeles nydelig, mettende og næringsrik salat. Jeg lager den som enkel middagssalat, lunsjsalat eller også som turmat i en kjøleboks. Kok quiinoa og ovnsbak søtpotetskiver før du legger deg på kvelden, så har du ingrediensene klare til nydelig lunsjsalat neste dag.
Ingredienser
Salat med blomkål, avokado og laks
1 hode hjertesalat
1 søtpotet
1 dl quinoa (ukokt)
1 liten blomkål, i små buketter
1 avokado i skiver
100 g røkt laks/ peppermakrell/ kaldrøkt laks o.l
0.5 rødløk, i ringer
Sennepsviniagrette
4 ss extra virgin olivenolje
1 ss rå eplecidereddik/ hvitvinseddik/ sitronsaft
1.5 ts Dijon-sennep
2 ss frisk dill
havsalt og sort kvernet pepper
Slik gjør du
Salat med blomkål, avokado og laks
1.
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
2.
Skrell søtpoteten og del den i 1 cm tykke skiver. Pensle skivene med extra virgin olivenolje og krydre lett med havsalt og pepper. Ovnsbak på 175 gC til søtpoteten er mør. Avkjøl og del i terninger.
3.
Vask salatbladene, skjær blomkålen i fine buketter og avokadoen i båter. Rens rødløken og skjær den i skiver.
4.
Dander så salaten på et stort fat og nyt.
Sennepsviniagrette
1.
Bland alle ingrediensene sammen og hell over salaten.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse oppskriftene: