Ovnsbakt laks med karrisaus og sautert grønnkål

En god saus setter prikken over i`en på middagsretten, ikke sant? Prøv min ovnsbakte laks med karrisaus, sautert grønnkål og ristet mandel. Lag rikelig med saus da den passer til all slags sjømat både ren fisk, fiskeburgere og skalldyr. Lag nydelig karrisaus og gjør sjømaten til en fest du også!

En god saus setter prikken over i`en på middagsretten, ikke sant? Prøv min ovnsbakte laks med karrisaus, sautert grønnkål og ristet mandel. Lag rikelig med saus da den passer til all slags sjømat både ren fisk, fiskeburgere og skalldyr. Lag nydelig karrisaus og gjør sjømaten til en fest du også!

Ingredienser

Karrisaus

0.25 ss Smøremyk Rapskokos/klaret smør

0.125 løk, finhakket

0.375 ts revet fersk ingefær

0.25 fedd hvitløk, finhakket

0.5 ts karripulver

125 ml øko kokosmelk, fullfet

0.125 øko sitron, saft og zest

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Ovnsbakt laks

150 g laksefilet

0.25 havsalt

0.125 ts øko sitronpepper

0.125 sitron i skiver

Sautert grønnkål

1 blader grønnkål (1 per person)

0.75 ss Smøremyk Rapskokos/klaret smør

0.25 fedd hvitløk, finhakket

8.75 g mandelflak

0.125 ts havsalt

0.125 ts sort kvernet pepper

0.125 sitron, saft og zest

Slik gjør du

Karrisaus

1.

Smelt stekefettet i en panne på moderat temperatur.

2.

Surr løken i 2-3 minutter til den er blank, før du tilsetter ingefær og hvitløk og lar de surre med i 1 minutt.

3.

Tilsett karrien og rør den godt inn i løkblandingen, før du heller i kokosmelken.

4.

La sausen trekke (ikke koke) under lokk i 10 minutter, mens du tilbereder laks og sautert grønnkål.

5.

Sausen smakes til med sitronsaft, zest, havsalt og pepper rett før servering. Sausen som blir til overs, klarer seg fint i kjøleskapet i 5-7 dager.

Ovnsbakt laks

1.

Forvarm ovnen til 220gC

2.

Legg laksefilet-stykkene med skinnsiden ned i en ildfast form.

3.

Krydre med havsalt og sitron-pepper.

4.

Ovnsbak i 12-15 minutter.

5.

Hell litt karrisaus i ildfastformen og legg en sitronskive og litt dill på hvert laksestykke. Resten av sausen setter du på bordet.

Sautert grønnkål

1.

Hell vann i en vid kjele og sett dampristen i kjelen.

2.

Fjern stilkene på grønnkålbladene og skjær dem i 2-3 cm store flak.

3.

Ha grønnkålen på risten og damp i 2-3 minutter under lokk.

4.

Hell grønnkålen over en kjøkkenhåndduk.

5.

Smelt stekefettet i en panne på moderat temperatur.

6.

Surr hvitløk og mandelflak i 1 minutt. Øk temperaturen litt, tilsett grønnkålflakene og surr under omrøring i 1 minutt.

7.

Hell i serveringsfat og sprinkle med krydder, sitronsaft og zest.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter