Ovnsbakt laks med karrisaus og sautert grønnkål

Ovnsbakt laks med karrisaus
Lag nydelig karrisaus og gjør sjømaten til en fest!

Ovnsbakt laks med karrisaus og sautert grønnkål

En god saus setter prikken over i`en på middagsretten, ikke sant?

Prøv min ovnsbakte laks med karrisaus, sautert grønnkål og ristet mandel. Lag rikelig med saus da den passer til all slags sjømat både ren fisk, fiskeburgere og skalldyr. Lag nydelig karrisaus og gjør sjømaten til en fest du også!

Ingredienser

Porsjoner:

Karrisaus

  • 1 ss Smøremyk Rapskokos/klaret smør
  • ½ løk, finhakket
  • 1-2 ts revet fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts karripulver
  • 500 ml øko kokosmelk, fullfet
  • ½ øko sitron, saft og zest
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Ovnsbakt laks

  • 600 g laksefilet
  • 1 ts havsalt
  • ½ ts øko sitronpepper
  • ½ sitron i skiver

Sautert grønnkål

  • 1 blad grønnkål per person
  • 3 ss Smøremyk Rapskokos/klaret smør
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 35g mandelflak (1 pose)
  • ½ ts havsalt
  • ½ ts sort kvernet pepper
  • ½ sitron, saft og zest

Slik gjør du

Karrisaus

  1. Smelt stekefettet i en panne på moderat temperatur.
  2. Surr løken i 2-3 minutter til den er blank, før du tilsetter ingefær og hvitløk og lar de surre med i 1 minutt.
  3. Tilsett karrien og rør den godt inn i løkblandingen, før du heller i kokosmelken.
  4. La sausen trekke (ikke koke) under lokk i 10 minutter, mens du tilbereder laks og sautert grønnkål.
  5. Sausen smakes til med sitronsaft, zest, havsalt og pepper rett før servering. Sausen som blir til overs, klarer seg fint i kjøleskapet i 5-7 dager.

Ovnsbakt laks

  1. Forvarm ovnen til 220gC
  2. Legg laksefilet-stykkene med skinnsiden ned i en ildfast form.
  3. Krydre med havsalt og sitron-pepper.
  4. Ovnsbak i 12-15 minutter.
  5. Hell litt karrisaus i ildfastformen og legg en sitronskive og litt dill på hvert laksestykke. Resten av sausen setter du på bordet.

 

Sautert grønnkål

  1. Hell vann i en vid kjele og sett dampristen i kjelen.
  2. Fjern stilkene på grønnkålbladene og skjær dem i 2-3 cm store flak.
  3. Ha grønnkålen på risten og damp i 2-3 minutter under lokk.
  4. Hell grønnkålen over en kjøkkenhåndduk.
  5. Smelt stekefettet i en panne på moderat temperatur.
  6. Surr hvitløk og mandelflak i 1 minutt. Øk temperaturen litt, tilsett grønnkålflakene og surr under omrøring i 1 minutt.
  7. Hell i serveringsfat og sprinkle med krydder, sitronsaft og zest.