Pannekaker med rotgrønnsaker – uten melk og gluten

Alle elsker pannekaker, og med rotgrønnsaker blir de bare enda bedre. Du velger selv om du vil bruke urkorn, økologiske egg og melk, eller om du vil ha dem glutenfrie og plantebasert med glutenfri melblanding og «linfrøegg». Her skal alle få kose seg. Topp pannekakene med urtedip, del og nyt!

Alle elsker pannekaker, og med rotgrønnsaker blir de bare enda bedre. Du velger selv om du vil bruke urkorn, økologiske egg og melk, eller om du vil ha dem glutenfrie og plantebasert med glutenfri melblanding og «linfrøegg». Her skal alle få kose seg. Topp pannekakene med urtedip, del og nyt!

Ingredienser

Pannekaker med rotgrønnsaker

2 ss kvernet linfrø + 6 ss vann (eller 2 øko egg)

1 dl glutenfritt mel som for eksempel bokhvete

1 dl plantedrikk

0.5 ts frisk rosmarin, morter

0.5 ts frisk timian, morter

1 ts havsalt

1 stor sjalottløk, finhakket

200 g revet rotgrønnsaker (jeg brukte 100g gulrot, 50g persillerot og 50g pastinakk)Serveres med urtedip : 1,5 dl rømme/Yokos naturell, 1 dl dill/persille/gressløk/basilikum, 1 ss sitronsaft, havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Pannekaker med rotgrønnsaker

1.

Lag to «linfrøegg» ved å kverne linfrø, røre inn vann og la blandingen svelle i 5 minutter.

2.

Ha «linfrøeggene» eller økologiske egg i en bolle. Rør inn glutenfritt mel, plantemelk, og krydder. Vask, skrell og riv rotgrønnsakene. Rør inn grønnsakene og finhakket sjalottløk.

3.

Varm litt stekefett i en panne.

4.

Ha ca. 1 dl røre i pannen til hver pannekake. Bruk gjerne en hamburgerform. Spre røren utover slik at pannekakene blir omkring 1 cm tykke. Stek pannekaken i 4-5 minutter på den første siden. Snu pannekaken og stek i 3-4 minutter.

5.

Holdbar i lufttett boks i kjøleskap i 4-5 dager. Kan godt fryses. Flotte i matpakken.

Tips: prøv også med fetakrem og røkt laks eller spekeskinke uten nitritt. Knallgodt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter