Pannestekt torsk med søtpotetmos og grønnkålkrisp

Fra tv-serien "Bra Godt 2" på TV 2.

Fra tv-serien “Bra Godt 2” på TV 2 med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på en kjempegod fiskemiddag; Pannestekt torsk med søtpotetmos og grønnkålkrisp. En fantastisk smaksopplevelse full av gode byggeklosser!

Grønnkål er en av de sunneste grønne grønnsakene vi har der den formerlig strutter av antioksidantkraft, vitaminer og mineraler. Den har kraftig smak, nesten helt uten kalorier og kan benyttes i mange spennende retter. Benytt den i retter som pizza, pai, pasta, salater, mos og pureer.

Prøv også:

Tilbehør som søtpotetmos og grønnkålkrisp smaker alldeles nydelig som tilbehør til både kjøtt og fisk. 

 

Ingredienser

Porsjoner:

Pannestekt torsk

  • 600-800 g torsk

Søtpotetpuré

  • 3 søtpoteter 
  • 3-4 fedd hvitløk 
  • 1 rød chili uten frø 
  • 3 ss extra virgin olivenolje 
  • havsalt og sort kvernet pepper 
  • 0.5 dl fløte (kan kuttes)

Grønnkålkrisp

  • 1 grønnkål

Slik gjør du

Pannestekt torsk

  1. Ha litt smør/olje i en varm stekepanne.  
  2. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i stekepannen.  
  3. Stek på skinnsiden i ca. 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk. 

Søtpotetpuré

  1. Forvarm ovnen til 175gC.
  2. Rens søtpotetene og skjær dem i 1cm tykke skiver.
  3. Legg skivene på en stekeplate. Pensle med olje og krydre med salt og pepper.
  4. Hakk hvitløk og chili og fordel dette på toppen av skivene. Ovnsbakes midt i ovnen til de er møre, ca. 30 min.
  5. Ha søtpotetskivene opp i en bolle, tilsett fløten og kjør til en jevn puré med stavmikser. 

Grønnkålkrisp

  1. Forvarm ovnen til 175 g C.  
  2. Vask og tørk grønnkålen og riv kålbladene av stilken. Riv bladene i passe biter.  
  3. Ha alt i en bolle sammen med olje og salt. 
  4. Kle et stekebrett med bakepapir. Spre grønnkålen jevnt utover på platen, slik at du har kun ett lag.  
  5. Stekes på 175 g C i 8-10 minutter. Følg med, ta dem ut når de begynner å bli gylne. 

TIPS: Prøv tørking igjennom natten på 50 g C varmluft om du vil. Forsøk med 1 ss eplesider-eddik i olivenoljen. Strø over 1 ts gurkemeie og litt mineralsalt. 

Tags from the story
, ,