Søtpotetkorma med grønnkål og kikerter

Perfekt til en kjøttfri mandag - både smaksrik, næringsrik og mettende.

Perfekt til en kjøttfri mandag - både smaksrik, næringsrik og mettende.

Ingredienser

Søtpotetkorma med grønnkål og kikerter (ca. 6 porsjoner)

1 stk gul løk, grovhakket

flytende Rapskokos/kokosfett til steking

4 fedd hvitløk, finhakket

1 ts revet fersk ingefær

2 stk medium søtpotet

2 stk grønnkålblader, revet i biter (uten stilk)

100 g tomatpurè

1.5 ts karri

400 ml kokosmelk light (1 boks)

1 eske kikerter

kayennepepper etter smak

Slik gjør du

Søtpotetkorma med grønnkål og kikerter

1.

Ha 1 ss rapskokos i en stekepanne og surr løken til den er blank. Ha hvitløk og ingefær i pannen og surr videre i omkring ett minutt.

2.

Rens og skjær søtpoteten i 1,5 cm store biter, ha dem oppi stekepannen og la dem surre sammen med løkblandingen.

3.

Tilsett så tomatpurè og karri og la det hele surre under omrøring i 8-10 minutter til søtpotetbitene er møre.

4.

Tilsett til sist kokosmelk, grønnkål og kikerter. La kormaen surre på lav varme i 15-20 minutter så smakene får sette seg. Dryss på kayennepepper etter smak.

Korma er en tradisjonell indisk rett hvor du surrer grønnsaker i en gryte sammen med kokosmelk, vann eller kraft og krydder. Gjerne både karri, koriander og spisskummen. Her har jeg laget en superenkel variant med litt færre ingredienser. Perfekt til en kjøttfri mandag, både smaksrik, næringsrik og mettende.

Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

TIPS: Korma kan du også servere som tilbehør. Prøv korma sammen med en pannestekt fiskefilet.

Lag gjerne din egen variant og del bilder med oss andre på Facebook og Instagram til inspirasjon.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter