Riskrem med tindved 

En sunn, enkel og veldig god hverdagsdessert

Tindved brukes som medisinplante i kinesisk medisin. Den heter også havtorn – et navn som passer godt på bær som vokser på tornekledde kvister i sandrik jord ved havet.

Riskrem med tindved ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Prøv også disse oppskriftene på smarte og gode hverdagsdesserter når du har lyst på noe godt:

Ingredienser

Riskrem med tindved 

  • 350 g gresk yoghurt, vanilje (ett beger) 
  • 300 g skjørost (ett beger) 

Saus

  • 100 g tindvedbær (hagtornbær), friske eller frosne 
  • 3 ss agave
  • 1 ts Johannesbrødkjernemel (fortykningsmiddel som kan røres inn i både kalde og varme retter) 

Slik gjør du

Riskrem med tindved 

  1. Rør sammen yoghurt og skjørost.
  2. Sett kjølig. 

Saus

  1. Ha bærene i en bolle. Tilsett Johannesbrødkjernemelet. Kjøres sammen med stavmikser.  
  2. Smak til med agave. Sett sausen kaldt så den får tykne litt. 
  3. Har du ikke Johannesbrødkjernemel så kan du bruke maizena, men da må du gi bærpureen et oppkok og røre inn maiznajevningen. 
  4. Pynt gjerne med noen tindvedbær og lett ristede mandler/mandelflak.

TIPS: Vanligvis kokes bær og søtning og jevnes med maizena når man lager bærsaus. Jeg vil ta vare på det meste av plantestoffer i bærene og tykner derfor bare sausen med litt gelatin eller agar.