Rødbete i bechamelsaus

Kjøp ferdig kokte rødbeter vakumpakket i pose eller kok selv, og nyt denne herlige retten som den er eller som tilbehør.

Nyt også effekten av rødbetens rike innhold av prebiotiske fiber. Fiber som er ypperlig mat til dine hjelpsomme tarmbakterier. Slik fiber styrker bakteriefamilier som bedrer fordøyelsen, holder tarmveggen vedlike, programmerer immunforsvaret, demper og forebygger en rekke helseplager.

Rødbete er rimelig «superfood» som passer ypperlig til ovnsbaking. Da blir den saftig og søt, og som oftest godt likt selv av barn som er mer følsomme for bittersmak. 

Rødbete kan bidra til å senke blodtrykket, slik at det spyletrykket som spyler kolesterolet mot blodåreveggen også synker. Forskere ved Queen Mary Universitet i London viste at blodtrykket kan synke allerede en time etter inntak av rødbetjuice (ref. Kapil V. et al, Hypertension,2010)

Glad i rødbeter? Da burde du prøve disse oppskriftene:

Mens vi koser oss med rødbete i alle varianter fyller vi kroppene våre med kraftige antioksidanter, flere ulike vitaminer (folat, B, C, E) og rikelig med mineraler som både kalsium, jern, kalium, magnesium, kopper, fosfor og sink.

Ingredienser

Bechamelsaus

  • 50 g øko spelt (ca. 4 ss)
  • 50 g smør
  • 5 dl melk
  • en klype muskatnøtt
  • salt og pepper

Kokt rødbete

  • 500 g kokt rødbete

Slik gjør du

Bechamelsaus

Forvarm ovnen til 180gC

Lag bechamelsaus: smelt smøret og rør inn melet, Spe med melken og kok opp under opprøring. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt.

Smør en ildfast form. Skjær rødbetene i 1 cm tykke skiver og legg skivene i formen. Slå sausen over og stek i ovnen til sausen bobler.

Server som tilbehør eller alene.

Kokt rødbete

Tags from the story
, ,