Russisk rødbetesalat med plantebasert hvitløksdressing

Russisk rødbetesalat - oppskrift fra Berit Nordstrand
Salaten er en nydelig liten rett i seg selv eller du kan nyte den som tilbehør til kjøtt eller fisk

Russisk rødbetesalat med plantebasert hvitløksdressing og potetkrønsj lages tradisjonelt med majones. Jeg har laget en enkel plantebaserte variant med hvitløksdressing av Yokos naturell plantebasert yoghurt. Dander salaten med hver ingrediens samlet rundt en skål med dressing slik jeg gjør, så får alle forsyne seg av ingredienser de liker. Salaten passer både alene og som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Glad i salat? Da bør du prøve disse oppskriftene:

Ingredienser

Russisk rødbetesalat med plantebasert hvitløksdressing

  • 1/4 liten rødkål (100g)
  • 1 middels stor rødbete (100g)
  • 2 små gulrøtter (100g)
  • 2 dl frosne grønne erter
  • 3 små poteter, revet
  • ½ rødløk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,2 dl Yokos naturell (ett lite beger)
  • 1 ss sitronsaft
  • havsalt og pepper etter smak
  • Smøremyk eller flytende Smøremyktil steking

Slik gjør du

Russisk rødbetesalat med plantebasert hvitløksdressing

  1. Surr revet rå potet i flere omganger en stekepanne på middels temperatur til potetraspet er gyldent og sprøtt. Krydre med litt havsalt og sort, kvernet pepper. Ha potetraspet på et kjøkkenpapir på en rist etter hvert som du steker, så potetraspet blir sprøtt. Vær tålmodig, poteten skal gi krønsj i salaten, så bruk den tiden det tar.
  2. Bland hvitløk, Yokos naturel, sitronsaft, havsalt og sort kvernet pepper til dressing. Ha dressingen i en liten skål og sett den midt i salatskåla.
  3. Dander så alt av salatingredienser i separate områder rundt dressingskåla. Sett salaten kaldt til den skal serveres.

TIPS: salatrester rører du bare sammen med dressing på og bruker som påleggssalat