Sjokochiapudding

Fløyelsmyk sjokoladepudding toppet med litt vaniljeyoghurt og hakkede pistasjnøtter må bare prøves.

Fløyelsmyk sjokoladepudding toppet med litt vaniljeyoghurt og hakkede pistasjnøtter må bare prøves.

Ingredienser

Sjokochiapudding

1.5 dl kakaopulver

1.5 dl chiafrø

1 dl lønnesirup (evt. kokosblomstsukker)

5 dl væske (H-melk, mandelmelk, lett kokosmelk osv.)

0.5 ts havsalt

Slik gjør du

Sjokochiapudding

1.

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør til kakaopulveret har løst seg opp.

2.

Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet i 5-6 timer, rør av og til.

3.

Serveres sammen med litt vaniljeyoghurt og hakkede pistasjenøtter eller friske bær og litt hakket mørk sjokolade.

Vi trenger omega-3 fra planteriket også (ALA) og ikke bare i form av fiskeolje og fet fisk (EPA/DHA). Planteomega-3 kan du få fra linfrø, valnøtter, en god rapsolje og ikke minst fra chiafrø. Lag en nydelig chiapudding eller berik yoghurt og smoothies med chiafrø proppfulle av smarte byggeklosser til kropp og sinn.

Puddingen er supergod og glutenfri. Om du ønsker den melkefri så velger du bare et melkefritt alternativ i stedenfor.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter