Rørte blåbær m/chiafrø

-i blender!

Nå bugner det av blåbær i skogen, så ta familie og venner med på en bærplukketur. Grovrens bærene og kjør dem i blender til verdens beste rørte blåbærsyltetøy! Chiafrøene sveller idet de absorberer hele 12 ganger sin egen vekt i væske og gir syltetøyet en flott konsistens. De bidrar med plantebasert omega-3 (ALA), som kroppens cellefabrikker behøver i tillegg til animalsk omega-3 fra fet fisk (EPA,DHA).

Litt revet sitronskall beriker tarmfloraen din og avgir pektin som holder syltetøyet stivt.

Prøv også:

Tips! Dersom du er bekymret for harepest kan det være lurt å vaske/skylle blåbærene med litt 35% eddik i før du tar dem i bruk. Dette påvirker ikke smaken på noen måte. Alternativt kan du koke bærene i to sekunder i 75 grader.

Ingredienser

Rørte blåbær m/chiafrø

  • 500 g blåbær (jordbær, bringebær)
  • 2 ss agavesyrup, kokosblomstsukker eller øko lønnesirup
  • 2 ss chiafrø

Slik gjør du

Rørte blåbær m/chiafrø

Ha ingrediensene i en blender og kjør på full hastighet i ett minutt.

Sett syltetøyet i kjøleskapet.

Serveringsklart etter 2 timer. Oppbevares på glass i kjøleskapet i 1-2 uker, eller i fryseren.

Dersom du ikke vil ha antydning til sitrussmak på de rørte blåbærene, så kutter du revet sitrusskall og bruker bare chiafrø til tykning. Jeg søter det rørte syltetøyet med agavesyrup, kokosblomstsukker eller øko lønnesirup. Bruker en honning tar en livet av den gode blåbærsmaken.

TIPS: Jeg fryser ned bær vi plukker i halvkilos-esker og rører tinte bær i blenderen gjennom hele vinteren. Slik ødelegges ingen byggeklosser av verken koking eller langtidslagring.