Skogsbærkake

Raw kake full av gode byggeklosser

Velger du glutenfrie havregryn har denne kaken glutenfri bunn.   

Mens råkost tidligere bare var revet gulrot, kålrot og eple, er dagens råkost eller rawfood noe helt annet. Raw food er trendy retter av rå ingredienser, komponert til de lekreste retter slik som denne skogsbærkaken. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Raw food betyr at matretten ikke har vært oppvarmet >42 gC og at den dermed har alt av byggeklosser i behold.

Ingredienser

Raw bunn

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl revet kokos 
  • 12-15 dadler uten sten ( alt. 8 store Dejodadler) 
  • 0.5 ts vaniljepulver evt frøene av en vaniljestang 
  • 3 ss flytende honning/agave/lønnesirup 

Fyll

  • 400 g blandede skogsbær (i pose fra frysedisken, evt. en blanding av blåbær, bringebær, bjørnebær, solbær og rips om du har i fryseboksen din) 
  • 10 plater gelatin (5 ts naturlig gelatinpulver) 
  • 1 beger Gresk Yoghurt vanilje  
  • 1 beger Gresk Yoghurt naturell 
  • 75 g kokosblomstsukker

Slik gjør du

Raw bunn

  1. Ha alle ingrediensene unntatt søtningen  i en foodprosessor med kraftige kniver.
  2. Kjør til en jevn masse (bruk pulsknappen).
  3. Tilsett søtningen og kjør videre til en jevn deig.
  4. Trykk deigen ut til en jevn bunn i en rund kakeform (24 cm). Ha litt vann på fingrene så deigen ikke klistrer seg fast. 

Fyll

  1. Tin bærene hvis de er frosne.  
  2. Bløtlegg gelatinplatene/rør ut gelatinpulveret i kaldt vann i 5 minutter. Bruker du gelatinplater må de først legges i kaldt vann og deretter varmes opp i litt av bærsaften slik at de løser seg helt opp.  1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 gelatinblader og holder til ca. 1 dl væske.
  3. Ha alle ingrediensene til fyllet (inklusive bærsaften med de oppløste gelatinplater/pulveret) i foodprosessoren. Kjør fyllet godt sammen så gelatinen blir jevnt fordelt i massen. 
  4. Hell blandingen over kakebunnen.  
  5. Sett kaken kaldt til skogsbærfyllet har stivnet (ca.4 timer). Jeg pleier å sette den kaldt over natten. Pynt med friske bær, noen blader sitronmelisse og litt zest av en øko sitron.  

TIPS: Vend inn 2 dl frosne blåbær rett før fyllet has i forma. Dette gjør at du får hele bær i moussen, samtidig som de frosne bærene gjør at moussen stivner enda raskere – hvis du har dårlig tid 

Tags from the story
, , , ,