Amerikanske helsemyndigheter er tydelige i sine anbefalinger: spis en kopp belgfrukt hver eneste dag! Reduser inntaket av bearbeidet kjøtt og spe på med proteinrik belgfrukt. Med på kjøpet får du fiber, vitamin-B9, kalium og en rekke plantestoffer kjøttet ikke kan skilte med. Fiber som beskytter deg mot båre overvekt, diabetes, høyt kolesterol, hjerte-karsykdom og kreft – fiber som også beriker tarmfloraen og forbygger overvekt.
Ifølge en studie fra American Society for Nutrition kan økt inntak av belgfrukt nettopp hjelpe deg til å oppnå en bedre vektkontroll (McCrory 2010).
- McCrory MA, Hamaker BR, Lovejoy JC, Eichelsdoerfer PE. Pulse consumption, satiety, and weight management. American Society for Nutrition 2010; Adv. Nutr. 1: 17-30.
Prøv også:
Innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Ingredienser
Porsjoner:
Sort bønneburger
- ½ stor gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 revet gulrot
- 1 ts spisskummen
- 1/4 ts pepper
- 3/4 ts salt
- 2 ss soyasaus
- frisk koriander (eller tørket)
- 2 esker sorte bønner, skylt (2x285g)
- 2 dl havregryn
- 1 egg (kan erstattes av 2 ss potetmel)
Slik gjør du
Sort bønneburger
- Ha alle ingrediensene i en stor bolle og kjør sammen til en jevn deig.
- Formes til 4-5 store karbonader.
- Stekes i kokosolje eller Smøremyk rapskokos i stekepannen til passe stekt (2-3 minutter på hver side).
Serveres med en frisk salat og lomper av spelt eller hjemmelagede hamburgerbrød.