Thaigryte med ris

Denne retten kan anbefales på det varmeste. Den er vegan, plantebasert og aldeles vidunderlig på smak.

Denne retten kan anbefales på det varmeste. Den er vegan, plantebasert og aldeles vidunderlig på smak.

Ingredienser

0.167 gul løk, finhakket

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.583 ss rød karripasta (smak til)

0.167 ss øko tomatpurè

0.333 bokser øko kokosmelk

0.167 boks øko hermetisk tomat (400g)

0.083 gresskar eks. Butternut (ca.400g), i terninger

0.333 bokser øko sorte bønner

0.167 boks øko kikerter

0.667 stilker vårløk

0.167 ss uraffinert søtt eks. honning/kokosblomsysukker/rårørsukker

soyasaus/tamari etter smak (jeg brukte 2 ss tamari)

Slik gjør du

1.

Skyll og kok fullkornsris etter anvisning på pakken.

2.

Ha rapsolje/Smøremyk Rapskokos i en gryte.

3.

Surr løken i gryta i 2-3 minutter til den er blank og tilsett hvitløken det siste minuttet.

4.

Rør inn 2 ss karripasta (spar 2 ss til justering senere), hermetiske tomater og kokosmelk.

5.

Ha gresskarterningene i gryta og la den småkoke i 8-10 minutter til terningene er møre. Tilsett så sorte bønner, kikerter, vårløk og søtning. Smak til med mer karripasta og balanser med saltsmak fra soyasaus/tamari. La gryta småkoke i 5 minutter, så smakene får sette seg.

6.

Ha ønsket garnityr i små skåler. Sett gryta og skålene på bordet, tenn lys og inviter til hyggelig middagskos.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Alt etter hva du foretrekker, så kan jeg anbefale følgende garnityr:

  • vegan garnityr: øko fullkornsris, frisk koriander, spirer, hakket vårløk og yoghurtalternativ av kokosmelk
  • fleksitarianer garnityr: revet parmesan eller norsk ost, gresk yoghurt naturell, rester av øko kylling, biter av fiskekarbonader eller pannestekt fisk.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter