Thaigryte med ris

Thaigryte med ris
Vegan, plantebasert og aldeles vidunderlig på smak!

Denne retten kan anbefales på det varmeste. Den er vegan, plantebasert og aldeles vidunderlig på smak. Alt etter hva du foretrekker, så kan jeg anbefale følgende garnityr:

  • vegan garnityr: øko fullkornsris, frisk koriander, spirer, hakket vårløk og yoghurtalternativ av kokosmelk
  • fleksitarianer garnityr: revet parmesan eller norsk ost, gresk yoghurt naturell, rester av øko kylling, biter av fiskekarbonader eller pannestekt fisk.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Thaigryte med ris

  • 1 gul løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3-4 ss rød karripasta (smak til)
  • 1 ss øko tomatpurè
  • 2 bokser øko kokosmelk
  • 1 boks øko hermetisk tomat (400g)
  • ½ gresskar eks. Butternut (ca.400g), i terninger
  • 2 bokser øko sorte bønner
  • 1 boks øko kikerter
  • 4 stilker vårløk
  • 1 ss uraffinert søtt eks. honning/kokosblomsysukker/rårørsukker
  • soyasaus/tamari etter smak (jeg brukte 2 ss tamari)
  • vegan garnityr: øko fullkornsris, frisk koriander, spirer, hakket vårløk og yoghurtalternativ av kokosmelk
  • fleksitarianer garnityr: revet parmesan eller norsk ost, gresk yoghurt naturel, rester av øko kylling eller biter av fiskekarbonader eller pannestekt fisk.

Slik gjør du

Thaigryte med ris

  1. Skyll og kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
  2. Ha rapsolje/Smøremyk Rapskokos i en gryte.
  3. Surr løken i gryta i 2-3 minutter til den er blank og tilsett hvitløken det siste minuttet.
  4. Rør inn 2 ss karripasta (spar 2 ss til justering senere), hermetiske tomater og kokosmelk.
  5. Ha gresskarterningene i gryta og la den småkoke i 8-10 minutter til terningene er møre. Tilsett så sorte bønner, kikerter, vårløk og søtning. Smak til med mer karripasta og balanser med saltsmak fra soyasaus/tamari. La gryta småkoke i 5 minutter, så smakene får sette seg.
  6. Ha ønsket garnityr i små skåler. Sett gryta og skålene på bordet, tenn lys og inviter til hyggelig middagskos.