Blomkålris med kyllingkraft

Har du lyst til å prøve blomkålris med kyllingkraft? Her får du en superenkel basisoppskrift hele familien kan like. Blomkålris er en super måte å få i seg mer blomkål på. Bytter du ut den stivelsesrike og næringsfattige hvite risen med blomkålris får du gode byggeklosser fra korsblomstfamilien. Det er grønnsaker de gode tarmbakteriene elsker.

Har du lyst til å prøve blomkålris med kyllingkraft? Her får du en superenkel basisoppskrift hele familien kan like. Blomkålris er en super måte å få i seg mer blomkål på. Bytter du ut den stivelsesrike og næringsfattige hvite risen med blomkålris får du gode byggeklosser fra korsblomstfamilien. Det er grønnsaker de gode tarmbakteriene elsker.

Ingredienser

0.25 stort blomkålhode

0.5 ss Smøremyk Rapskokos/klaret smør

0.25 liten gul løk, finhakket

0.25 stor gulrot, finhakket

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.25 dl kyllingkraft

0.5 ss frisk koriander, finhakket

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Del blomkålhodet i buketter og kjør bukettene i to runder i en foodprosessor til du har passe grynkonsistens. Stopp i tide, ellers klumper det seg sammen så det ikke likner ris.

2.

Smelt Smøremyk i en dyp stekepanne eller gryte på moderat temperatur. Tilsett finhakket løk og gulrot og la det steke under omrøring et par minutter til løken er blank. Tilsett hvitløken og la det surre nok et minutt.

3.

Ha blomkålrisen i pannen og rør så alt blander seg godt. Tilsett kyllingkraften, rør rundt og sett på et lokk. La blomkålrisen trekke i ca.5 minutter. Trekk pannen av platen, smak til med havsalt og pepper og dryss frisk koriander over før servering.

Som variasjon kan du røre inn 2 ss tamarisaus (tamari er fermentert, glutenfri soyasaus) eller drysse ristede nøtter, kjerner eller mandelflak over ved servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Grønnsaker fra korsblomstfamilien som brokkoli, blomkål etc. er tarmbakerienes absolutte favorittmat. Lur derfor inn litt rå eller kokt brokkoli i middagen, i smoothier etc. så ofte du kan. Da gjør de en enda bedre jobb for deg.

Antioksidanter slokker “oksidanter”

Antioksidanter slokker frie radikaler eller gnister fra forbrenningen. Dette er viktig fordi for mange frie radikaler kan skade både cellene og arvestoffet. Slik skade kan øke risikoen for både kreft, hjerte-karsykdom,diabetes type-2, benskjørhet og nevrodegenerative lidelser (eks. Alzheimer og Parkinson).

Et godt antioksidantforsvar er av sentral betydning for redusksjon av oksidativt stress-relaterte sykdommer. Matplanter inneholder mange forskjellige antioksidanter som muligens kan forklare den gunstige effekten av frukt, bær og grønnsaker. I en undersøkelse fra 2002 (Nordbagreen-undersøkelsen) svarte bare 17 % av de norske deltagerne at de spiste frukt og bær minst 2 ganger om dagen. Hver porsjon teller for helsen din.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter