Tomatisert torskegryte

Smart hjernemat for studenten

 Fra tv-serien “Bra godt” på TV s med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på en nydelig fiskerett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt. Ingrediensene til tomatisert torskegryte er dessuten svært budsjettvennlig for studenten.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Tomatisert torskegryte

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk
  • ekstra virgin olivenolje til steking
  • 1 eske kikerter/linser 
  • 1 boks øko hermetiske tomater 
  • 560 g torsk
  • sitronpepper
  • havsalt

Slik gjør du

Tomatisert torskegryte

  1. Beregn ca. 200-250 gram mager fisk og ca. 150-180 gram fet fisk per person
  2. Finhakk løk og hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og kikerter/linser og kok under lokk i 4-5 minutter.  
  3. Vend torsken i en blanding av litt olivenolje, persille/koriander, sitronpepper og salt. 
  4. Legg torskestykkene på toppen av tomatblandingen og la trekke under lokk i 5 minutter. 
  5. Sunn og mettende hjernemat på 10 min. 

TIPS: kutt kikerter/linser og server torskegryten med fullkornsris, byggryn eller 2-3 mandelpoteter med skall som variasjon