Vegetarlasagne  

En glutenfri og laktosefri middagsfavoritt

I denne vegetarlasagnen lager vi først en vegetar-bolognese og så bytter ut pastaplatene med tynne skiver av squash. Da får vi en vegetarlasagne full av næring som i tillegg er glutenfri og laktosefri. Hvis det er ok med laktose, så kan du gjerne ha litt revet ost på toppen av lasagnen før den stekes i ovnen. Litt glutenfri havregryn på toppen før steking gir en fin og sprø konsistens som hever retten noen ekstra hakk.

Oppskriften er hentet fra episode 1 fra tv-serien “Bra Godt 2” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad.

Prøv også:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Vegetarlasagne

  • 2 gulrøtter, finhakket 
  • 2 løk, finhakket 
  • 2 hvitløksfedd, finhakket 
  • 1 liten bit sellerirot, finhakket 
  • 2 ss Midsona olivenolje
  • 2 ss finhakket timian 
  • 2 bokser Midsona hakkede tomater evt 1 flaske tomatpassata 
  • Salt og pepper 
  • 2 stk squash  
  • 2 ss glutenfrie havregryn 

Slik gjør du

Vegetarlasagne

  1. Fres gulrøtter, løk, hvitløk og sellerirot i olivenoljen i 2-3 minutter til løken blir myk og får litt farge. 
  2. Ha i timian og hakkede tomater. La koke til ønsket smak og konsistens. Ca 10 minutter. 
  3. Smak til med salt og pepper. 
  4. Skjær squashene i tynne skiver på langs med en skarp kniv eller en mandolin (redskap til å skjære tynne  skiver).  
  5. Legg «vegetarbolognese» og skiver av squash lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med saus. 
  6. Strø over havregryn og evt revet ost. Vil du ha retten vegansk, så kan du ha på vegan-ost. 
  7. Stek vegetarlasagnen i ovnen på 175 grader i 25 minutter til squashen er myk. Sett på grillelement på slutten av steketiden.  Server gjerne lasagnen med en frodig grønn salat til.