I denne vegetarlasagnen lager vi først en vegetar-bolognese og så bytter ut pastaplatene med tynne skiver av squash. Da får vi en vegetarlasagne full av næring som i tillegg er glutenfri og laktosefri. Hvis det er ok med laktose, så kan du gjerne ha litt revet ost på toppen av lasagnen før den stekes i ovnen. Litt glutenfri havregryn på toppen før steking gir en fin og sprø konsistens som hever retten noen ekstra hakk.
Oppskriften er hentet fra episode 1 fra tv-serien “Bra Godt 2” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad.
Prøv også:
Ingredienser
Porsjoner:
Vegetarlasagne
- 2 gulrøtter, finhakket
- 2 løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 liten bit sellerirot, finhakket
- 2 ss Midsona olivenolje
- 2 ss finhakket timian
- 2 bokser Midsona hakkede tomater evt 1 flaske tomatpassata
- Salt og pepper
- 2 stk squash
- 2 ss glutenfrie havregryn
Slik gjør du
Vegetarlasagne
- Fres gulrøtter, løk, hvitløk og sellerirot i olivenoljen i 2-3 minutter til løken blir myk og får litt farge.
- Ha i timian og hakkede tomater. La koke til ønsket smak og konsistens. Ca 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær squashene i tynne skiver på langs med en skarp kniv eller en mandolin (redskap til å skjære tynne skiver).
- Legg «vegetarbolognese» og skiver av squash lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med saus.
- Strø over havregryn og evt revet ost. Vil du ha retten vegansk, så kan du ha på vegan-ost.
- Stek vegetarlasagnen i ovnen på 175 grader i 25 minutter til squashen er myk. Sett på grillelement på slutten av steketiden. Server gjerne lasagnen med en frodig grønn salat til.