Verdens beste ostekake

Her får du oppskriften på en alldeles nydelig ostekake med smak av pepperkake og fiken – en smakskombinasjon du garantert kommer til å elske!

Her får du oppskriften på en alldeles nydelig ostekake med smak av pepperkake og fiken – en smakskombinasjon du garantert kommer til å elske!

Ingredienser

Ostekake med pepperkakekrydret bunn

100 g valnøtter (ca. 2,5 dl)

4 Hjemmelagde grove knekkebrød (til 2,5 dl grove smuler)

8 myke medjoul-dadler (myke dadler)

6 ss smeltet klaret smør/ plantbasert margarin/ smeltet kaldpresset kokosfett

Pepperkakekrydder

0.5 ts havsalt

1 ts kanel

0.5 ts malt ingefær

0.5 ts malt kardemomme

0.25 ts malt sort pepper

Fyll

200 g kremost naturell

125 ml kokosmelkyoghurt

0.5 dl lønnesirup

3 ss honning

1.5 dl kremfløte

2 ss sitronsaft (NB! øko sitron)

1 ts finhakket zest (NB! øko sitron)

2 ts gelatinpulver (4 plater)

4 friske fiken til pynt

Slik gjør du

Ostekake med pepperkakekrydret

1.

Knus knekkebrødene til smuler med pulse-funksjonen på en foodprosessor.

2.

Fjern steinen og grovhakk dadlene.

3.

Bland alle ingrediensene til bunnen i foodprosessoren og kjør til en jevn masse.

4.

Kle en rund kakeform med bakepapir og trykk bunnen jevnt utover.

Pepperkakekrydder

1.

Blandes godt sammen.

Fyll

1.

Pisk sammen kremost, kokosmelkyoghurt og lønnesirup til en fløyelsmyk krem med en mikser.

2.

Bløtlegg 2 ts gelatin i 2 ss vann. La det svelle i 5 minutter.

3.

Ha så honningen, sitronsaft, zest og det svulne gelatinet i en liten kjele og varm forsiktig under omrøring til honningen er flytende og gelatinet godt oppløst. Blandingen må ikke bli varm.

4.

Avkjøles.

5.

Sett på mikseren og hell honningblandingen forsiktig over kremostrøren, samtidig som du pisker så alt blander seg godt.

6.

Pisk til slutt kremfløten til krem og rør denne inn i osteblandingen.

7.

Ha ostekakefyllet over kakebunnen, dekk den med plast og sett kaken kaldt i minst 4 timer eller over natten (i kjøleskapstemperatur).

8.

Pynt med båter av frisk fiken, noen kvister rosmarin og drypp litt flytende honning over. Har du fast honning så setter du glasset i vannbad et par minutter, så blir honningen flytende nok til å dryppes over kaken.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter