Her får du oppskriften på en alldeles nydelig ostekake med smak av pepperkake og fiken – en smakskombinasjon du garantert kommer til å elske!
Prøv også:
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien “Made By Berit Nordstrand”.
Ingredienser
Ostekake med pepperkakekrydret bunn
- 100 g valnøtter (ca.2,5 dl)
- 4 Made By Berit Nordstrand urkorn knekkebrød (til 2,5 dl grove smuler)
- 8 myke medjoul-dadler (myke dadler)
- 6 ss flytende Rapskokos/smeltet kaldpresset kokosfett
Pepperkakekrydder
- 0.5 ts havsalt
- 1 ts kanel
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts malt kardemomme
- ¼ ts malt sort pepper
Fyll
- 200 g kremost naturell
- 1 beger Yocos naturell (evt. 125 ml gresk yoghurt)
- 0.5 dl lønnesirup
- 3 ss honning
- 1.5 dl kremfløte
- 2 ss sitronsaft + 1 ts finhakket zest (NB! øko sitron)
- 2 ts gelatinpulver (4 plater)
- 4 friske fiken til pynt
Slik gjør du
Ostekake med pepperkakekrydret bunn
- Knus knekkebrødene til smuler med pulse-funksjonen på en foodprosessor.
- Fjern steinen og grovhakk dadlene.
- Bland alle ingrediensene til bunnen i foodprosessoren og kjør til en jevn masse.
- Kle en rund kakeform med bakepapir og trykk bunnen jevnt utover.
Pepperkakekrydder
- Blandes godt sammen
Fyll
- Pisk sammen kremost, Yocos og lønnesirup til en fløyelsmyk krem med en mikser.
- Bløtlegg 2 ts gelatin i 2 ss vann. La det svelle i 5 minutter.
- Ha så honningen, sitronsaft, zest og det svulne gelatinet i en liten kjele og varm forsiktig under omrøring til honningen er flytende og gelatinet godt oppløst. Blandingen må ikke bli varm. Avkjøles.
- Sett på mikseren og hell honningblandingen forsiktig over kremostrøren, samtidig som du pisker så alt blander seg godt.
- Pisk til slutt kremfløten til krem og rør denne inn i osteblandingen.
- Ha ostekakefyllet over kakebunnen, dekk den med plast og sett kaken kaldt i minst 4 timer eller over natten (i kjøleskapstemperatur).
- Pynt med båter av frisk fiken, noen kvister rosmarin og drypp litt flytende honning over. Har du fast honning så setter du glasset i vannbad et par minutter, så blir honningen flytende nok til å dryppes over kaken.