Vietnamesisk cahn på 1-2-3

Denne kraftsuppa er virkelig enkel og veldig rask å lage. La deg varme på kalde vinterdager med nydelig kraft, bladgrønt, ingefær, hvitløk og chili. Topp suppen med rester du måtte ha av sjømat, kylling eller grønnsaker. Cahn med reker er også kjempegodt.

Denne kraftsuppa er virkelig enkel og veldig rask å lage. La deg varme på kalde vinterdager med nydelig kraft, bladgrønt, ingefær, hvitløk og chili. Topp suppen med rester du måtte ha av sjømat, kylling eller grønnsaker. Cahn med reker er også kjempegodt.

Ingredienser

Smøremyk Rapskokos/extra virgine olivenolje/kokosfett til steking

0.5 løk i tynne skiver (gul eller rød)

0.5 rød chilli uten frø, finhakket

2 ts revet, fersk ingefær

2 fedd hvitløk, finhakket

1 l vann

2 ss Fishsaus (kjøpes ferdig)

1 ss Tamari

0.5 ts havsalt

250 g bladspinat og hakket grønnkål

Garnityr: velg pannestekt sopp, ovnsbakte rotgrønnsaker, reker, scampi, rester av fisk eller kylling om du vil.

Slik gjør du

1.

Hell vann i en stor gryte.

2.

Kutt opp grønnsakene.

3.

Kok grønnsakene og tilsett de andre ingrediensene.

4.

Serveres med garnityr.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Om du ønsker den som en vegansk variant bytter du bare ut Fishsus med Tamari og topper suppen med mer grønnsaker. Det er kjempegodt!

Prøv også:

Andre oppskrifter