Anti-inflammatorisk smoothiebowl

Denne smoothiebowlen har ingredienser som alle på ulike vis kan dempe inflammasjon, lindre diffuse smerteplager og gi mer energi til kroppen din

I boken min ”Ta vare på deg selv-12 år yngre på 12 uker” kan du lese om både mat, mosjon og mentale øvelser som kan dempe inflammasjon og oksidativt stress og bremse fremskyndet aldring.

Med en stor spiseskje mandelsmør eller peanøttsmør som topping passer denne supert som frokost eller lunsj i din nye anti-inflammatoriske livsstil.

Anti-inflammatorisk smoothiebowl

Den består av følgende:

  • Kirsebær med sine anthocyaniner som i studier kan dempe inflammasjon og lindre muskel- og leddsmerter.
  • Ananas med sin bromelain som i studier kan dempe inflammasjon, dempe smerter og redusere restitusjonstid etter trening
  • MCT med sine kortkjedede mettede fettsyrer kapryl og kaprin
  • Chiafrø/linfrø og tran rik på omega-3
  • Mandel med sine umettede fettsyrer og planteprotein
  • Kombucha med sine melkesyrebakterier, organiske syrer og sin polyfenolrike grønne te

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Anti-inflammatorisk smoothiebowl

  • 100 g frosne kirsebær (2 dl)
  • 100 g frossen ananas (2 dl)
  • 1 rå rødbete (ca.150g)
  • 2 dl Havremandeldrikk eller annen plantebasert drikke
  • 2 ss chiafrø/knuste linfrø
  • 1 ss MCT/tran uten transmak
  • 1.5 dl kombucha (evt. mer plantebasert drikke)
  • Anti-inflammatorisk topping: hel bokhvete (bløtlagt over natten), kokosflak, kakaonibs og mandelsmør

Slik gjør du

Anti-inflammatorisk smoothiebowl

 

  1. Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor og kjør til jevn smoothie. Hell smoothien i to skåler og pynt med ønsket topping.