Featured Image

Berit Nordstrand vinner Go’hjerta-prisen 2014

Liantunet belønner Berit Nordstrands sterke engasjement for sunn mat og lokale råvarer med Go’hjerta-prisen 2014. Prispengene gir Nordstrand videre til TV-aksjonen, hvor målet er rent vann til én million mennesker.

Hvert år deler Liantunet [Lian Restaurant] i Trondheim ut Go’hjerta-prisen, til en enkeltperson eller organisasjon som har utmerket seg ved sitt hjertevarme engasjement for mat. Liantunet jobber for trøndersk matkultur, under mottoet «Kortreist mat på Hvermannsens fat.»

Årets prisvinner, Berit Nordstrand (48), er lege og mor til seks barn i alderen syv til 23 år. Hun er en ettertraktet foredragsholder og forfatter av bestselgerne Mat med mer, Mat til sinns og 12 uker til et sunnere liv.  Idag 19. oktober lanserer hun hennes første barnebok, Sukkerkok i hodet. I januar 2015 kommer boken om mat og trening.

Vinneren av Go’hjerta-prisen får bestemme hvilket veldedig formål premien på 10 000 kroner skal gå til. Som et personlig minne får prisvinneren et bilde av Grethe By Rise.

  • Jeg beundrer Liantunets engasjement for lokal mat, og deres evne til å lage fest og spre glede. Det er en stor ære å motta Go’hjerta-prisen. Jeg vil gi prispengene til TV-aksjonen, som har som mål å gi én million mennesker varig tilgang til rent vann. Ingen kan leve uten rent vann, og rent vann er helt avgjørende for god helse og den viktigste ingrediensen vi har på kjøkkenet, sier prisvinner Berit Nordstrand.
  • Berit Nordstrand har et smittende engasjement for hverdagsmat som både er sunn, god og festlig. Hun er lege med en omfattende fagkunnskap om ernæring. Dette formidler hun videre med humor og varme på en måte som alle forstår. Det var et lett valg for oss i juryen å utpeke Berit Nordstrand til Go’hjerta-vinner for 2014, sier juryleder og daglig leder ved Lian Restaurant, Inge Johnsen.

Mer informasjon?
Sammen med Marcelle Askew etablerte Berit Nordstrand i 2011 firmaet Fraiva as, nå Berit Nordstrand as. Firmaet har som formål å drive enkel og morsom formidling av forskningsbasert kunnskap om mat, mosjon, helse og trivsel, og bidra med inspirasjon til små, effektive grep som gjør forskjell i hverdagen, slik at alle skal kunne leve livet til det fulle.

Ta kontakt med Marcelle Askew, Partner, Berit Nordstrand AS www.beritnordstrand.no

t: 91386100
e: marcelle@beritnordstrand.no

PRESSEMELDING FRA BERIT NORDSTRAND AS – 19.OKTOBER 2014

go hjerta prisutdeling cropped