Featured Image

Berits beste vaffeltips + Oppskrift

Annonse/ Jeg lager vaffelrøre av det jeg har i kjøleskapet, kjører den sammen i blender og har kjempegode, næringsrike vafler til kaffen, til frokost eller lunsj. Jeg har laget en grunnoppskrift til deg, så du kan gjøre det samme. Lag gjerne din egen favoritt og del den aller beste oppskriften din med meg.

Det beste vaffelen krever et godt vaffeljern. Jeg elsker mitt nye Wilfa vaffeljern med luftspalter, som slipper dampen ut så platene blir sprøe. Jeg bruker det flere ganger i uka og har det stående fremme på kjøkkenbenken. Da er det lettvint å slenge sammen ulike vaffelvarianter av det jeg måtte ha i kjøleskapet.

Berits topp 6 vafler av restemat:

 1. Quesadilla vaffel Med ingredienser til overs fra taco: legg en tortillalefse i vaffeljernet. Strø rester av revet ost over, og det du måtte ha av tacorester i form av hakket løk, paprika, bønner og salsa. Strø litt mer ost over og topp med enda en tortillalefse. Stekes til osten har smeltet og du har en «Everything quesadilla»-vaffel.
 2. Potetvaffel Lag potetvaffel av ca.500g kalde, kokte poteter som moses sammen med 3 egg og 200g rømme/gresk yoghurt og krydres med salt og pepper. Nydelig med smøreost, avokado og røkt laks.
 3. Havregrøtvaffel Bruk 1 dl rest av havregrøt og lag vaffelrøre, sammen med 1 egg, en liten klype salt og 1 ts mel. Bare gang opp i forhold til hvor mye grøtrester du har. Spe med melk/plantedrikk til du får passe konsistens. La røren svelle i 15 min. Stek vafler og avkjøl på rist. Legg dem i fryseboksen en halvtime og dypp dem i smeltet, mørk sjokolade om du vil ha sjokoladetrekk slik som meg.
 4. Grønnsaksvaffel Det kan du lage av litt stygge, myke gulrøtter eller andre grønnsaker du vurderer å kaste. Rotgrønnsaker egner seg fint om du river dem i vaffelrøre. Det samme gjelder gresskar og squash. Se oppskrift under.
 5. Rømmevaffel Det lager du med rester av rømme eller dip, gjerne med urter som også holder på å tørke slik som koriander, basilikum eller dill. Til 1 dl rømme, tar du 2 dl melk, 2 egg, 3 dl mel, 50g smeltet smør og ½ ts salt. Bruk gjerne melk som har gått ut på dato (men som ikke sur).
 6. Bananvaffel Det lager du enkelt av overmodne bananer: 1 banan, 1 egg og 1 dl havregryn kjøres i blender. Nydelig med yoghurt og rørte bær. Eller avkjøl dem i fryseboksen og lag sjokoladetrekk (se punkt 3).

Berits grønnsaksvafler med ost

Dette trenger du til 4 plater:

 • 4 egg/linfrøegg*
 • 60g revede grønnsaker gulrot/gresskar/squash
 • ½ dl lønnesirup (evt 1 most banan)
 • 1 ts bakepulver
 • 50g revet ost (bruk rester og skalker)
 • ½ ts salt
 • 100g mel spelt/glutenfri melblanding
 • 3 ss smør/klaret smør/Smøremyk, smeltet
 • 1/2 desiliter væske eplejuice/melk/fløte/plantedrikk/vann

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør dem til en jevn røre. La røra svelle minimum 15 minutter, eller gjennom natten om du vil bryte ned antinæringsstoffer.

Stek vaffelplatene og avkjøl på rist. Spis dem gjerne med smøreost, pesto og laks. Eller med avokado og chiliflak, med spekepølse og agurk, ost eller rømme og tyttebær.Nyt!

*Hvert egg kan erstattes med: 1 ss kvernede linfrø og 3 ss vann. Rør sammen i en kopp og la svelle i 5 minutter før blandingen vispes inn i røra.