Featured Image

Ekte mat med Herodes Falsk

Etter en hektisk høst har jeg nå senket skuldrene litt på en ukes ferie til Gran Canaria. Minstejenta Mathea, Arnfinn og jeg og et vennepar nyter late dager i Arguiniguin. Rart å være bare tre på tur, vi som er vant til å reise som en storfamilie på seks barn og to voksne. Vi koser oss sammen med Bjørn, Linda og deres datter Victoria.

Det var de som introduserte oss for Herodes Falsk her om dagen. Han bor på Gran Canaria og inviterte på kortreist lunsj. Forventningsfulle dro vi avgårde opp i fjellene, hele 850m over havet, omtrent en mil i luftlinje fra nærmeste strand. Vi svingte opp en gårdvei og gjennom en grind. Der ble vi møtt av schæferhunden Vesla og ulven Taxi – ja, du leste riktig – en tam ulv. Så ble vi hilst velkommen av verdens mest gjestfrie Herodes Falsk og hans kjære Ingunn. Fra første stund pratet vi mat- ikke visste jeg at Herodes var ihuga matentusiast. De kunne by på salatgrønnsaker, urter og krydder fra egen kjøkkenhage, egg fra egne høner og grillet kjøtt fra naboens gård. Brødet til maten hadde han bakt av økologiske havregryn, rug og diverse krydder, urter og frø. Et imponerende lunsjbord med mat fra egen hage – til og med olivenolje fra egen olivenlund. Jeg nøt hvert sekund av samtalen vi hadde omkring rene råvarer, plantekraft, byggeklosser og nytelse.

For livsnyter eller livskunstner vil jeg kalle ham, humoristen Herodes Falsk. Det er også tema for hans populære foredrag  «Menneskets beste venn er et smil». Det handler om hvordan man lærer å flyte på en suksessbølge og hvorfor vi påvirkes  av våre konkurrenter. Jeg lyttet intenst på hva han kunne fortelle om livets motgang og medgang, hvordan man løfter seg og andre og snekrer ekte lykkefølelse og kjærlighet. Tema som alle er med i mitt neste bokprosjekt.

Etter seks timers nytelse av krydderbrød, grillet kjøtt og bugnende salater, dro vi hjemover fulle av inspirasjon og livslyst.

Hvem vet, kanskje vi dukker opp sammen på scenen en gang.

Ferieklem,

Berit