Featured Image

Hvordan leser du ingredienslisten?

Å lese ingredienslisten på matvarer du kjøper ferdig i butikken er veldig viktig for å forstå hva matvaren inneholder slik at du kan velge sunnere alternativer. Svært mange av dere spør meg om hvordan man egentlig skal forstå. Her er noen tips for hvordan du kan lese og forstå ingredienslister på matvarer

Å navigere gjennom matvarebutikken kan oppleves som å reise gjennom et minefelt av helsemessige valg. I en tid hvor informasjonen om ernæring kan virke overveldende, er det avgjørende å utvikle et kritisk blikk på matvareetikettene og ingredienslistene. Lange ingredientslister og ingredienser skjult bak mindre skremmende navn er bare en av tingene. 

Gjennom å forstå prinsippene for ingrediensoppføring, identifisere skjulte sukkerarter og unngå skadelige kunstige tilsetningsstoffer, vil du være rustet til å velge matvarer som ikke bare metter sulten, men også nærer kroppen din.

Mitt mål er å hjelpe deg med å skape en bevissthet rundt matkjøpene dine, slik at du kan ta stolthet i å velge matvarer som fremmer helse, velvære og livskvalitet for deg og din familie, og spiller på lag med tarmen.

Her er noen tips for hvordan du kan lese og forstå ingredienslister på matvarer

 1. Rekkefølge av ingredienser: Ingredienser listes etter vekt fra den største til den minste mengden. Den første ingrediensen utgjør den største delen av produktet, og den siste ingrediensen på listen er den det er minst av.....

Dette er en Klubb Nordstrand-artikkel. For å lese hele artikkelen må du være medlem i Klubb Nordstrand.

Er du allerede medlem i Klubb Nordstrand? Da kan du lese hele artikkelen her når du er logget inn!

Som klubbmedlem får du alt dette for kun 129 kroner i måneden:

 • ny ukesmeny - hver uke! Fordi jeg vil gjøre det enkelt for deg å spise sunt!
 • konkrete fremgangsmåter, så du slipper å frustrere deg over uhåndterlig brøddeig eller pinlig slappe grønnsaker.
 • muligheten til å hele tiden lære noe nytt – som igjen vil booste motivasjonen.
 • jevnlig påfyll av inspirasjon.
 • enda flere oppskrifter enn de du finner på nettsiden eller i bøkene. «Jeg vet ikke hva jeg skal lage …» vil ikke lenger være en gyldig unnskyldning. 
 • nyttige artikler, kun for medlemmer - slik at du kan lære hvordan ernæring påvirker hud, aldring, bukfett, sykdommer og mye mye mer!
 • kontinuerlig påminnelser, så du ikke faller av lasset i en travel hverdag.
 • følelsen av å være en del av en gjeng (for det er du jo!).
 • tips og veiledning, så du kan nå målene dine – og nyte den vel fortjente seiersfølelsen.
 • Du kan lese mer om, og melde deg inn i Klubb Nordstrand her