Featured Image

Nydelig sjokoladeterte a la Nugatti

Tertebunnen med hasselnøtter kjører du sammen på 1-2-3. Den fyldige sjokoladekremen piskes luftig i en blender. Fyll terten med sjokoladekrem og server en kake med et hint av Nugatti. Både unge og eldre gjester vil bli imponert.

Tertebunn:

  • 100g hasselnøtter
  • 50g kaldpresset kokosfett
  • 3 ss øko lønnesirup
  • ¼ ts havsalt
  • 50g havremel (kjør havregryn til mel i en blender)
  • 100g havregryn

    Alle ingrediensene finner du hos Helios :) 

Forvarm ovnen til 175gC.

Lag hasselnøttmel ved å kjøre hasselnøtter i en blender eller foodprosessor. Tilsett resten av ingrediensene til tertebunnen og kjør dem sammen til en jevn og litt klissete masse. Hvis deigen blir for tørr så tilsett et par skjeer vann.

Kle en rund kakeform (22 cm) med bakepapir og trykk deigen utover til en jevn bunn. La deigen gå litt oppover kanten på formen. Jo hardere du trykker deigen fast i bunnen, jo bedre holder den seg sammen også når den er ferdig stekt. Stek så bunnen i 15-20 minutter til tertebunnen er gylden. Avkjøles.

Sjokoladekrem:

  • 200g cashewnøtter
  • 1,5 dl øko lønnesirup
  • 100g kaldpresset kokosfett
  • 30g kakao (jeg brukte råkakao)
  • 50g mørk sjokolade, grovhakket (søtet med kokostblomstsukker)
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts havsalt

Bløtlegg cashewnøttene i 3-4 timer for å fjerne antinæringsstoffer og for å mykgjøre dem, slik at fyllet blir kremete. Slå bløtevannet av nøttene. Ha alle ingrediensene til sjokoladekremen i en blender og kjør dem sammen til en luftig sjokoladekrem. Avhengig av hvor kraftig blender du har, vil det ta noen minutter. Juster konsistensen med litt vann om den blir for tykk. Hell sjokoladekremen over i den avkjølte tertebunnen og smør sjokoladekremen jevnt utover. La terten stå i kjøleskapet 4-5 timer eller natten over. Terten er best når den serveres skikkelig kald. Alternativt kan du sette den et par timer i fryseboksen.

Sprinkle terten med litt havsalt ved servering og pynt gjerne med litt revet sjokolade og tørkede blomster. Terten er holdbar i lufttett boks i kjøleskapet i 7-10 dager.

Få tilgang til nye eksklusive oppskrifter HVER uke på Klubb Nordstrand her :)

 

Ny Start Nettkurs

 Visste du forresten at det er åpen og rullerende påmelding på Ny Start nettkurset mitt? Få en friskere kropp, mindre magefett og mer energi med min metode! Meld deg på HER