Featured Image

Tips for en forkjølelsesfri jul

Om forkjølelsen da kommer snikende, eller du våkner med sår hals,tett nese og feber, så er gode råd dyre. Da er det flott å kunn bidra med tips som kan sende plagene avgårde fort som svindt. Her følger kjærkomne  tips til mat og drikke som kan styrke immunforsvaret, så du raskt kommer deg på bena og kan nyte av julestemningen.

Hva er smartest å drikke?

Mens mange heller nedpå med appelsinjuice for å øke vitamin C-inntaket, er nok grønn te å foretrekke. Vitamin C i seg selv er flott, men appelsinjuicen kommer med mye sukker som immunforsvaret ikke er like glad i. Da er det bedre å spise en appelsin enn å drikke frukten! Grønne grønnsaker bidrar med masse C-vitamin og et mangfold plantestoffer som styrker ditt forsvar mot bakterier og virus. Grønn te bidrar også med fantastisk plantekraft!

Trekk et stort krus grønn te og ha gjerne en skvett sitron i tevannet. Ikke tilsett melk i teen, fordi melkeproteinene ser ut til å forstyrre opptaket av helende plantestoffer (polyfenoler).

Grønn te er forsiktig oppvarmede grønne blader. Prosessen er skånsom, slik at minst mulig av plantestoffene ødelegges. Grønn te bidrar derfor med topp antioksidantkraft. Grønn te er proppfull av antioksidanter i gruppen polyfenoler, især katekiner som epigallokatekin-3-gallat (EGCG).

Te finnes i mange ulike kvaliteter. Jo mer du betaler, jo mer  får du gjerne i forhold til både smak og kvalitet. Lager du te fra løse teblader eller høykvalitets teposer så er det sannsynlig at du får i deg flere antioksidanter i hver slurk.

Tilsett gjerne litt revet fersk ingefær, fordi ingefær styrker de snille bakteriehjelperne i magen din, som programmerer cellene i immunforsvaret ditt så de vinner kampen mot inntrengere som bakterier og virus.

Tilsett også en teskje honning for å få plantekraft fra honning som bidrar ytterligere til at du raskt kvitter deg med forkjølelsen. Så  kan du nyte både peiskos, familiehygge og flotte turer utendørs gjennom julen.

Med ønske om den beste julen du kan ønske deg!

 

Merknad: Denne artikkelen har ikke til hensikt å gi medisinske råd, diagnose eller behandling

Grønn te med honning 

  • Nok til 2 krus (a 3 dl).
  • 7 dl vann, kokes og avkjøles til 70gC. For varmt vann gir bitter te! Hell tevannet i to store krus.
  • Bruk 1 ts (3 gr)  grønn te per krus. Ha den grønne teen i to teholdere.
  • La teen trekke i 3 minutter. Tilsett litt revet fersk ingefær.
  • Rør inn 1 ts honning ved servering