At noen få ingredienser kan bli til noe så utrolig sunt og godt som dette er denne retten et godt eksempel på. At oppskriften også er rask og enkel og lage er et stort pluss. Nyt avokado- og brokkolisalat som tilbehør eller som et lite mellommåltid slik den er. Retten er både glutenfri, melkefri og vegan.
Dette er den andre oppskriften fra Linn Stokkes “Mat for livet” som jeg prøver. Prøv også den fantastisk gode pasta med soppsaus om du har lyst til å spise mer plantebasert i hverdagen. Begge rettene lagde vi sammen på vår Facebook-live og gikk du glipp av sendingen ligger den fortsatt på min Facebook-side slik at du kan se den når det passer deg.
Prøv også disse plantebaserte oppskriftene:
- Ovnsbakt rødbete med smaker fra Midt-Østen
- Veganske boller i tomatsaus
- Plantebaserte vårruller med asiatisk spicy dip
Foto: Dreyer Hensley
Ingredienser
Porsjoner:
Avokado- og brokkolisalat
- 1 brokkoli, kuttes i mindre biter. Ta bort stilken
- 1 avokado, kuttes i biter
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 6 vårløk, hakket i biter
- 150 g sukkererter, kuttet (kan sløyfes)
- fersk basilikum
Dressing
- 2 ss sitronjuice
- 2 ss glutenfri soyasaus eller Bygg liquid Aminos
- Smak til med salt og pepper
Slik gjør du
Avokado- og brokkolisalat
- Alt kuttes og blandes i en bokke
- Smak til med dressing – avokadoen tilsettes til slutt
- Fyll en stor bolle og server, eller fyll 1/2 avokadoskall med salaten. Pynt deretter serveringsfatet ved å lage små kuler av balsamico
Dressing
- Rør ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper