Pasta med soppsaus – en plantebasert nytelse fra Linn Stokke

Nydelig plantebasert pastarett med soppsaus
Med slike fantastiske oppskrifter er det ikke vanskelig å spise mer plantebasert mat i hverdagen.

Pasta med soppsaus smaker bare helt fantastisk! På min Facebook live-sending med Linn Stokkke lagde vi en aldeles nydelig og plantebasert rett fra boken hennes “Mat for livet”. Med slike retter er det ikke vanskelig å spise mer plantebasert mat i hverdagen. Om du har lyst til å forsøke deg på en plantebasert middag en dag, så er dette en rett som virkelig kan anbefales.

Prøv også disse plantebaserte oppskriftene:

 

Foto: Dreyer Hensley

Ingredienser

Porsjoner:

Pasta med soppsaus

  • 250 g pasta
  • 250 g sopp
  • 2 dl plantebasert fløte
  • 100 g asparges, kuttet i små biter
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 gul løk, finhakket
  • 4 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ss næringsgjær (eller mer om du ønsker en kraftigere ostesmak)
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Pasta med soppsaus

  1. Kok opp vann og tilsett pasta
  2. I mellomtiden tilsetter du løk og hvitløk i en panne og steker det i noen minutter til det brunes. Tilsett deretter sopp og asparges i blandingen.
  3. Tilsett soyasaus og stek i 5-10 minutter
  4. Tilsett fløten og rør godt sammen. Bland så inn næringsgjær.
  5. Smak til med salt og pepper
  6. Hell ut kokevannet når pastaen er ferdig og tilsett sausen