Pasta med soppsaus smaker bare helt fantastisk! På min Facebook live-sending med Linn Stokkke lagde vi en aldeles nydelig og plantebasert rett fra boken hennes “Mat for livet”. Med slike retter er det ikke vanskelig å spise mer plantebasert mat i hverdagen. Om du har lyst til å forsøke deg på en plantebasert middag en dag, så er dette en rett som virkelig kan anbefales.
Prøv også disse plantebaserte oppskriftene:
Foto: Dreyer Hensley
Ingredienser
Porsjoner:
Pasta med soppsaus
- 250 g pasta
- 250 g sopp
- 2 dl plantebasert fløte
- 100 g asparges, kuttet i små biter
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 gul løk, finhakket
- 4 ss glutenfri soyasaus
- 3 ss næringsgjær (eller mer om du ønsker en kraftigere ostesmak)
- Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
Pasta med soppsaus
- Kok opp vann og tilsett pasta
- I mellomtiden tilsetter du løk og hvitløk i en panne og steker det i noen minutter til det brunes. Tilsett deretter sopp og asparges i blandingen.
- Tilsett soyasaus og stek i 5-10 minutter
- Tilsett fløten og rør godt sammen. Bland så inn næringsgjær.
- Smak til med salt og pepper
- Hell ut kokevannet når pastaen er ferdig og tilsett sausen