Baconsurret asparges

Baconsurret asparges
Baconsurret asparges nytes alene eller som tilbehør til et lite stykke kjøtt eller fisk.
Baconsurret bacon byr på masse god smak og viktige byggeklosser

Baconsurret asparges bør nytes i sesong

Baconsurret asparges er et nydelig tilbehør som fryder både gane og kropp. Nå er det store, smakfulle asparges i sesong. Jeg elsker aspargesen både for smaken og for at den tilhører korsblomstfamilien. Denne grønnsaksfamilien tilbyr masse god næring. I tillegg byr den på fermenterbare fiber, aminosyren tryptofan og en rekke ulike flavonoider.

Nyt baconsurret asparges. Kreftceller hater nemlig korsblomstfamiliens svovelforbindelser

Jeg elsker hele korsblomstfamilien av grønnsaker. Brokkoli, grønnkål, blomkål, neper, asparges, rosenkål, hodekål og >3000 flere. Det er fordi studier viser at kreftceller hater deres svovelforbindelser (glukosinolater). Våre friske celler elsker dem.

Ifølge en studie publisert i BMJ nylig kan flavonoider øke opptaket av blodsukker til muskelcellene, bremse fettlagringen omkring midjen og gjøre det lettere for deg å holde en stabil trivselsvekt (Bertoia 2015).

Prøv også disse oppskriftene med asparges:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Baconsurret asparges

  • 24 asparges (6 små eller 3 store asparges i hver bunt)
  • 4-8 skiver bacon (jeg kjøpte øko, uten nitritt)

Slik gjør du

Baconsurret asparges

  1. Forvarm ovnen til 220gC, evt. grillen.
  2. Knekk enden av aspargesen der den brekker naturlig.
  3. Lag fire bunter a 3-6 asparges, som du surrer 1 stor eller 2 små skiver bacon rundt.
  4. Legg buntene på en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen i ca.25 minutter. Eller legg dem i en egnet grønnsaksform på grillen like lenge om du griller på indirekte varme med lokket lukket for jevn temperatur. Du kan også grille dem på direkte, moderat varme med lokket åpent.
  5. Snu aspargesbuntene jevnlig, så baconet blir jevnt stekt uten å brenne seg.