Berits glutenfrie knekkebrød

Berits glutenfrie knekkebrød Omstart30
Mange er i gang med min populære metode Omstart30 og demper inflammasjon i egen kropp med nydelig mat som medisin. Da er disse knasende sprø, hjembakte, glutenfrie knekkebrødene med karve perfekt!

Berits glutenfrie knekkebrød er sprø og kjempegode på smak!

Mange er i gang med min populære metode Omstart30 og demper inflammasjon i egen kropp med nydelig mat som medisin. Da er disse knasende sprø, hjembakte, glutenfrie knekkebrødene med karve perfekte. Glutenfrie knekkebrød med karve er også suverent for alle som plages med fordøyelsen.

Stadig flere sliter med sure oppstøt og spør om matråd som kan lindre. Sure oppstøt skyldes IKKE for mye magesyre. I mer enn 90% av tilfellene skyldes sure oppstøt FOR LITE magesyre, gjerne i kombinasjon med økt intra-abdominalt trykk som presser syre opp i spiserøret. Det skjer ved overspising, hos overvektige, når du bøyer deg fremover eller typisk når du legger deg ned på ryggen. Lite magesyre svekker både produksjon og funksjon av fordøyelsesenzymer. I tillegg vil mangfoldet av gode tarmbakterier være svekket, noe som gir ufullstendig fordøyelse av maten og svekket næringsopptak. Derfor bør du bruke mat som medisin mot sure oppstøt og ikke bare legemidler.

Det å kutte kraftig ned på karbohydrater, spise glutenfritt og sikre seg noe fermentert (eks. kimchi og sauerkraut) og bitre urter (eks karve, fenikkelfrø, ingefær) kan hjelpe. For flere tips se mine metodebøker «Tarmens medisin» og «Omstart30».

Denne oppskriften holder til 2 brett krekkebrød.

Prøv også disse Omstart30-vennlige oppskriftene:

 

Ingredienser

Berits glutenfrie knekkebrød

  • 4 dl glutenfri melblanding
  • 4 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 ss karve, hel
  • 1 ts havsalt, strøken
  • 8 dl vann (1 liter hvis bløtlegging >12 timer)

Slik gjør du

Berits glutenfrie knekkebrød

  1. Forvarm ovnen til 150gC.
  2. Rør sammen alle ingrediensene. Ha i litt mer vann om røra blir for tykk (og om du vil bryte ned antinæringsstoffer ved å la røra svelle >12 timer før du steker knekkebrødene), ellers blir det vanskelig å smøre røra utover stekebrettet. Røra må heller føles for tynn enn for tykk.
  3. Ha bakepapir på 2 stekeplater og fordel røra utover platene. Glatt røra ut med en slikkepott slik at du får en jevn tykkelse. Lag knekkebrødene så tynne som mulig. Det gjør ingenting om det blir noen småhull her og der i knekkebrødene.
  4. Rut opp knekkebrødbiter med en pizzakniv.
  5. Sett begge brettene i ovnen samtidig på varmluft og stek dem i omkring 50-60 minutter.
  6. Har du ikke varmluftsovn, så bytter du om på brettene etter halv steketid. Juster steketiden ved å legge på tid til knekkebrødene er godt stekt og sprø. Alternativt kan du tørke dem litt på rist i ovnen med ovnsdøra på gløtt til de blir knasende sprø.