Glutenfri vegetargryte med blomkål uten melk

Et herlig vegetarmåltid fra bestselgerboken "Omstart30". Her får du oppskriften på en smaksrik og kjempegod vegetargryte hentet fra bestselgerboken “Omstart30″. I omstart30-metoden anbefales det å spise masse grønnsaker fra korsblomstfamilien hver eneste dag.

Et herlig vegetarmåltid fra bestselgerboken "Omstart30". Her får du oppskriften på en smaksrik og kjempegod vegetargryte hentet fra bestselgerboken “Omstart30″. I omstart30-metoden anbefales det å spise masse grønnsaker fra korsblomstfamilien hver eneste dag.

Ingredienser

0.5 blomkålhode, i små buketter

0.5 paprika

0.5 løk, finhakket

1 ss klarnet smør

1 hvitløksfedd, finhakket

0.25 rød chili, finhakket

1 bokser hermetiske tomater

Slik gjør du

1.

Stek blomkål, paprika og løk i klarnet smør i 3 minutter

2.

Ha i hvitløk og chili. La steke i ytterligere 2 minutter

3.

Tilsett tomater og la koke til blomkålen begynner å bli mør

4.

Smak til med salt og pepper

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Gryten inneholder blant annet blomkål – en kjempegod grønnskak som tilhører korsblomstfamilien. Plantestoffer i denne familien har vist seg å ha særlig kraftige anti-inflammatoriske egenskaper. Korsblomstgrønnsaker kan på forunderlig vis påvirke cellene våre til å lese av friske genoppskrifter, slik at vi kan beskytte oss mot kreft (Wagner 2013).

Korsblomstfamilien er anti-inflammatorisk supermat!

Varier tilberedningsmetodene på slike grønnsaker – de kan dampes, kokes, wokes og brukes friske i smoothier og salater.

Topp gjerne med frisk koriander før servering

Prøv disse kjempegode rettene med grønnsaker fra korsblomstfamilien:

Andre oppskrifter