Ekte vaniljesaus

Her får du oppskriten på en fyldig og nydelig vaniljesaus helt uten konserveringsmidler og andre tilsetningsstoffer som kan brukes når du skal lage noe godt. Serveres til fruktsalat, bærgeleer, friske eller frosne bær.

Her får du oppskriten på en fyldig og nydelig vaniljesaus helt uten konserveringsmidler og andre tilsetningsstoffer som kan brukes når du skal lage noe godt. Serveres til fruktsalat, bærgeleer, friske eller frosne bær.

Ingredienser

5 dl øko helmelk

1 øko helmelk

1 vaniljestang

4 egg

0.5 dl kokosblomstsukker

1 ts maizena/Johannesbrødkjernemel

Slik gjør du

1.

Ha alle ingrediensene i en kjele. Skrap ut vaniljefrøene og ha vaniljestang og frø i kjelen.

2.

Varm opp under omrøring og rør til kremen er passe tykke.

3.

Pass på så det ikke koker. Sett kasserollen i kaldt vann og pisk mens vaniljesausen avkjøles så det ikke blir snerk. Synes du den blir litt lite søt kan du piske inn litt honning eller agavesirup etter smak når sausen er temperert.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter