Her får du oppskriten på en fyldig og nydelig vaniljesaus helt uten konserveringsmidler og andre tilsetningsstoffer som kan brukes når du skal lage noe godt. Serveres til fruktsalat, bærgeleer, friske eller frosne bær.
Prøv også ekte vaniljesaus sammen med:
Ingredienser
Ekte vaniljesaus
- 5 dl øko helmelk
- 1 vaniljestang
- 4 egg
- 0.5 dl kokosblomstsukker
- 1 ts maizena/Johannesbrødkjernemel
Slik gjør du
Ekte vaniljesaus
- Ha alle ingrediensene i en kjele. Skrap ut vaniljefrøene og ha vaniljestang og frø i kjelen.
- Varm opp under omrøring og rør til kremen er passe tykke.
- Pass på så det ikke koker. Sett kasserollen i kaldt vann og pisk mens vaniljesausen avkjøles så det ikke blir snerk. Synes du den blir litt lite søt kan du piske inn litt honning eller agavesirup etter smak når sausen er temperert.