Forfriskende squashsalat

med kikerter og pesto

Nå som squash er i sesong vil jeg friste med en nydelig og forfriskende squashsalat. Salaten kan enten nytes alene som forrett eller mellommåltid, eller du kan bruke den som tilbehør til middagen.  Uansett hvordan du foretrekker det, så smaker den utrolig godt!

Prøv også disse enkle rettene:

Har du lyst til å lage denne retten med hjemmelaget pesto i stedet for en kjøpt variant? Her er oppskriften på en kjempegod grønn pesto.

Ingredienser

Squashsalat med kikerter og pesto

  • 1 squash strimles med juliennejern eller ostehøvel
  • 175 g kikerter (1 eske)
  • 2 vårløk, hakket i ringer
  • 25 g pinjekjerner, ristet i pannen

Viniagrette

  • 2 ss grønn pesto
  • 4 ss ekstra virgine olivenolje
  • 2 ts balsamikoeddik
  • havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Squashsalat med kikerter og pesto

  1. Strimle squashen, eller skjær den i tynne strimer med kniv. Dander den på et fat.
  2. Skyll kikertene og legg dem oppå.
  3. Hakk vårløken og gjør plass midt på fatet til denne, før du rister pinkekjerner og strør dem over.

Viniagrette

  1. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og fordel denne over salaten ved servering.