Glutenfri eplegrøt med tørkede epler

En nydelig hverdagsdessert med masse byggeklosser

Fra tv-serien “Bra godt” sesong 2 får du her oppskriften på en nydelig glutenfri eplegrøt med tørkede epler. Søt og syrlig på samme tid. Dette er en nydelig hverdagsdessert som faller i smak hos de aller fleste.

Prøv også disse smarte og gode dessertene:

Ingredienser

Glutenfri eplegrøt

  • 6 syrlige friske epler 
  • 2 ss godt smør  
  • 1 ts kanel
  • 2 dl RÅ eplejuice  
  • 4 ss Gresk yoghurt  
  • Tørkede epler 

Slik gjør du

Glutenfri eplegrøt

  1. Kutt eplene i grove biter. Fjern kjernehuset. 
  2. Fres eplebitene og kanel i smøret til de er gyllne. Det tar 2-3 minutter. 
  3. Ha på eplejuicen og la koke til eplene er myke. 
  4. Kjør eplebitene til tykk grøt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og evt mer kanel. Avkjøl. 
  5. Topp grøten med gresk yoghurt og litt tørkede epler før servering.