Glutenfri eplegrøt med tørkede epler

Fra tv-serien “Bra godt” sesong 2 får du her oppskriften på en nydelig glutenfri eplegrøt med tørkede epler. Søt og syrlig på samme tid. Dette er en nydelig hverdagsdessert som faller i smak hos de aller fleste.

Fra tv-serien “Bra godt” sesong 2 får du her oppskriften på en nydelig glutenfri eplegrøt med tørkede epler. Søt og syrlig på samme tid. Dette er en nydelig hverdagsdessert som faller i smak hos de aller fleste.

Ingredienser

6 syrlige friske epler 

2 ss godt smør

1 ts kanel

2 dl RÅ eplejuice

4 ss gresk yoghurt 

tørkede epler 

Slik gjør du

1.

Kutt eplene i grove biter. Fjern kjernehuset. 

2.

Fres eplebitene og kanel i smøret til de er gyllne. Det tar 2-3 minutter. 

3.

Ha på eplejuicen og la koke til eplene er myke. 

4.

Kjør eplebitene til tykk grøt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og evt mer kanel. Avkjøl. 

5.

Topp grøten med gresk yoghurt og litt tørkede epler før servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse smarte og gode dessertene:

Andre oppskrifter