Glutenfri og melkefri fyldig sjokoladekrem med rå kakao og granateple

Vegan glutenfri sjokoladekrem Berit Nordstrand
En sann drøm av en dessertnytelse

Er du glad i sjokolade kommer du til å ELSKE sjokoladekrem med rå kakao og granateple. Den er melkefri og glutenfri og en alldeles nydelig dessert til Valentinesday som alle kan kose seg med så lenge de tåler kokos. Rå kakao er pulver av kakaobønner som er soltørket og fermentert, men ikke brent. Sammen med rå honning og syrnet kokosmelk blir dette et festmåltid for både gane og kropp.

TIPS! Om du ønsker å lage desserten vegansk i tillegg, så bytter du helt enkelt ut honning med rå agave eller lønnesirup.

Nyt også disse oppskriftene når du får lyst på noe godt:

Ingredienser

Porsjoner:

Vegan og glutenfri sjokoladekrem med rå kakao og granateple

  • 1 boks Yokos naturell (125 ml) / 125 ml øko kokoskrem (topplaget av en boks kjøleskapskald kokosmelk)
  • 0.5 ts rå honning (eks bringebærhonning)/rå agave/øko lønnesirup
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt (evt. frø av 1 vaniljestang)
  • 2 ss rå kakao (smak til)
  • en liten klype havsalt
  • topping: grovhakket mørk sjokolade (jeg brukte min «Mandel med quinoa og havsalt») og granateplefrø

Slik gjør du

Vegan og glutenfri sjokoladekrem med rå kakao og granateple

  1. Ha et beger syrnet kokosmelk (eller kokoskrem) i en bakebolle. Resten av kokosmelka kan du bruke i smoothie.
  2. Ha de øvrige ingrediensene i bakebollen og pisk dem sammen til en jevn og smidig sjokoladekrem. Bruker du kokoskrem i stedet for yoghurt av kokosmelk, så kan du piske kremen enda luftigere med en miksmaster i 2-3 minutter og få mer konsistens av sjokolademousse om du vil.
  3. Fordel sjokoladekremen/moussen i 2 små dessertskåler. Bruker du kokoskrem kan det holde til 4 personer, fordi kokoskremen er veldig mektig. Da serverer du desserten i et lite glass på størrelse med et eggeglass, slik at den blir som en «konfektbit» til kaffen. Topp skokoladekremen med litt grovhakket mørk sjokolade og et par skjeer granateplefrø.