Grovbrød med bakt gresskar og gresskarkjerner

Grovbrød med gresskar og gresskarkjerner
Bakt gresskar tilfører brødet både nydelig smak, gylden farge, mer fiber og rikelig med betakaroten

Dette er første gang jeg baker brød med gresskar og det blir definitivt ikke den siste. Saftige, smakfulle brød blir resultatet. Kast ikke gresskarkjøttet når du lager gresskarlykt til Halloween. Ovnsbak kjøttet i terninger og lag en purè som du kan bake inn i brød og boller. Bakt gresskar tilfører brødet både nydelig smak, gylden farge, mer fiber og rikelig med betakaroten.

Trenger du flere tips til hva du kan lage med gresskar? Da anbefaler jeg disse oppskriftene:

 

Ingredienser

Gresskarpurè

Grovbrød med bakt gresskar og gresskarkjerner

  • 700 g øko spelt/emmer/Dala landhvete
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts tørrgjær (eller 2 ss surdeigstarter)
  • 1 ss rå honning
  • 5 dl kaldt vann
  • 400 g bakt gresskar, pure av

Slik gjør du

Gresskarpurè

  1. Del gresskaret i to, fjern innmat og frø.
  2. Skjær gresskarkjøttet i 2×2 cm store biter. Tilsett 4 ss extra virgine olivenolje og et lite dryss havsalt. Bland godt. Ha bitene på en stekeplate kledd med bakepapir.
  3. Bak i ovn på 180gC i 20-25 minutter til bitene er møre. Sjekk med en gaffel. Bitene er møre når du enkelt kan stikke gaffelen i gresskarbitene.
  4. Avkjøl bitene. Kjøres i foodprosessor til pure.

Grovbrød med bakt gresskar og gresskarkjerner

  1. Rør sammen deigen i en stor bakebolle. Sett lokk på bollen og la deigen heve kjølig gjennom natten.
  2. Sett en stor brødform eller en jerngryte med lokk  i ovnen på 230gC i 30 minutter. Strø litt gresskarkjerner i bunnen av brødformen/gryta, hell deigen forsiktig oppi og strø gresskarkjerner og litt havsalt på toppen.
  3. Stek på 230 gC i 40 minutter (ha lokket på gryta på).
  4. Skru ned temperaturen til 200gC (ta lokket av gryta), stek videre i ca.20 minutter eller til kjernetemperaturen er 98gC.

 

Tags from the story
, ,