Kremet squash-og brokkolisuppe

Squash- og brokkolisuppe
En nydelig suppe med mye smak

Jeg er opptatt av å bruke restemat og hadde en liten squash og en halv brokkoli i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp hvis de ikke skulle bli ødelagt. Jeg bestemte meg for å lage en deilig suppe. Suppen jeg laget er kremete, næringsrik og full av gode smaker.

Suppen er super for deg på Omstart30 og også for deg som følger autoimmun protokoll (AIP). Da bytter du bare ut pesto med basilikumblader, parmesanen med næringsgjær og kutter ut pinjekjerner. Del suppen med en venn og nyt!

Prøv også disse nydelige suppe-oppskriftene:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Kremet squash-og brokkolisuppe

  • ½ gul løk, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • stekefett: 2 ss Smøremyk/kokosfett/klaret smør
  • 250g squash, i biter
  • 250g brokkoli, i halve buketter
  • 1 ss pesto (eller en håndfull basilikumblader)
  • 3 dl kraft kyllingkraft (eller grønnsakskraft)
  • 4 ss extra virgine olivenolje
  • 25g parmesan (eller2 ss næringsgjær)
  • 2 ss sitronsaft (smak til)
  • havsalt og sort, kvernet pepper (smak til)
  • Garnityr: friske urter, parmesan/næringsgjær, pinjekjerner

Slik gjør du

Kremet squash-og brokkolisuppe

  1. Surr løk og hvitløk blank i litt stekefett, i middels varm panne.
  2. Ha det så i en bolle til blender eller foodprosessor (evt. kasserolle om du vil bruke stavmikser).
  3. Stek så squash og brokkoli, avkjøl litt og ha det i bollen.
  4. Tilsett pesto, kraft, extra virgine olivenolje og parmesan.
  5. Kjør til en jevn suppe.
  6. Smak til med havsalt, sort pepper og sitronsaft.
  7. Oppskriften holder til 2 personer eller til 4 forretter